- Windows Vista er mindre bra

God timing for innrømmelse fra Microsoft.

- Windows Vista er mindre bra

God timing for innrømmelse fra Microsoft.

Windows 7 kommer i salg snart, noe som ser ut til å ha fått Microsoft til å skifte mening om hvor bra Windows Vista egentlig er. Det er ikke så overraskende, siden det er vanskelig å selge et produkt man selv sier at ikke er noe særlig bra.

Nå har Microsoft daglige leder for konsernstrategi, Charles Songhurst, tatt bladet fra munnen.

- Det folk undervurderer er viktigheten av gode eller dårlige produkter. og noen ganger er produktene dine gode, noen ganger er de dårlige. Og jeg mener at Vista var et mindre bra produkt for Microsoft, sa Songhurst i en webcast denne uken, ifølge Computerworld.com.

Sjelden har noen Windows-versjon fått mer kritikk enn Windows Vista. Det er først og fremst irriterende sikkerhetsfunksjonalitet, svak ytelse og kompatibilitetsproblemer som har fått brukere til å rive seg i håret. Mange av disse problemene har blitt løst gjennom senere oppdateringer og servicepakker, men mange har opplevd dette som altfor sent, noe som har ført til at de har flyktet tilbake til Windows XP eller konkurrerende plattformer.

Nå skal det innrømmes at ledere i Microsoft også tidligere har antydet at Windows Vista ikke ble så bra som det burde ha vært. Selskapet brukte tross alt omtrent fem år på å utvikle det.

- Vista føltes ikke ferdig ved lanseringen. Det var problemer med drivere og kompatibiliteten med applikasjoner. Med Windows 7 skal økosystemet rundt også være ferdig før lanseringen, sa Steven Sinofsky, sjef for Microsofts Windows og Windows Live Engineering Group, i fjor høst.

På omtrent samme tid lovet Microsoft-sjef Steve Ballmer at Windows 7 ville være som Vista, bare mye bedre.

Den virkelige innrømmelsen er likevel den Songhurst kom med. Det er vanskelig å se noen annen grunn til at han gjør det akkurat nå enn at Windows 7 kommer på markedet om noen få uker. I tiden framover vil Microsoft selvfølgelig bruke alt det har av krefter på å fortelle kundene hvorfor de bør oppgradere til Windows 7.

Til forhandlere skal Microsoft ha vært mer åpne, som i dette skrivet til Best Buy i USA, hvor selskapet skriver at Windows 7 ikke bare er «Vista som fungerer», men et helt nytt operativsystem.

    Les også:

Til toppen