Windows Vista kan framskyndes

En lekkasje fra Microsoft tyder på at Windows Vista kan framskyndes flere måneder.

En lekkasje fra Microsoft tyder på at Windows Vista kan framskyndes flere måneder.

Microsofts Windows Vista er kraftig forsinket, men informasjon som skal stamme fra en intern blog i selskapet tyder på at operativsystemet ikke kommer fullt så sendt som det analytikere til nå har antydet. De færreste har trodd at Microsofts neste klientoperativsystem ville komme før nærmere jul neste år. Microsoft har selv ikke villet spesifisere datoen nærmere enn til "andre halvdel av 2006".

    Les også:

Ifølge BusinessWeek Online oppgir en av Microsofts Windows-sjefer, Chris Jones, at Windows Vista skal være leveringsklar den 31. august neste år. Dette skriver Jones i en intern Microsoft-blog rettet mot ansatte i selskapet, som BusinessWeek skal ha fått tilgang til.

- Hvis du vil vite om mitt personlige ansvar, så vil jeg ikke ta ut bonus hvis vi ikke leverer en komplett Vista med høy kvalitet innen 31. august 2006, skriver Jones den 28. september i år.

Med leveringsklar menes ikke at Windows Vista vil klar for salg denne dagen, men i stedet at den er kodekomplett og klar for utsendelse til Microsofts PC-partnere. Partnerne vil bruke tiden fram til lanseringen til testing.

Før den kommer i butikken, skal Microsoft produsere både CD/DVD-plater og trykke dokumentasjon. Holder Microsoft omtrent samme timeplanen den siste tiden før lanseringen, som selskapet gjorde da Windows XP ble lansert, vil selskapet bruke omtrent to måneder på å forberede lanseringen. Dette kan bety at Windows Vista kan komme i salg i slutten av oktober 2006.

Til toppen