Windows Vista-krav om hybride harddisker

Mange bærbare PC-er vil i løpet av 2007 måtte utstyres med hybrid harddisk. Krav fra Microsoft er årsaken.

Windows Vista-krav om hybride harddisker

Mange bærbare PC-er vil i løpet av 2007 måtte utstyres med hybrid harddisk. Krav fra Microsoft er årsaken.

Microsoft har ifølge TG Daily nylig publisert et en ny versjon av dokumentet "Windows Logo Device Program Requirements". Der heter det at alle bærbare PC-er som skal kunne leveres med logoen for Windows Vista Premium, fra og med den 1. juni 2007 vil måtte leveres med en hybrid harddisk. En hybrid harddisk er en vanlig harddisk utstyrt med ikke-flyktig cacheminne. Dette skal gi en rekke fordeler, ikke minst for bærbare PC-er under batteridrift. Foreløpig har Samsung og Seagate annonsert planer om å levere denne typen harddisker.

TG Daily har fått vite om det nye kravet fra Matt Ayres, programsjef for Windows Client Performance i Microsoft.

Det vil selvfølgelig mulig å selge bærbare PC-er uten hybrid harddisk også etter den nevnte datoen, men disse vil da ikke regnes som klare for å kjøre de mer avanserte utgavene av Windows Vista.

    Les også:

Windows Vista vil ha en funksjonalitet som kalles ReadyDrive. Denne utnytter flashminnet i hybride harddisker. Ifølge Ayres vil hybride harddisker vanligevis ha 256 MB med flashminne. 32 MB av dette er reserver som skrivecache. Opptil 68 MB kan avsettes til harddisksektorer som benyttes ofte under oppstart eller gjenoppretting fra en dvaletilstand.

Deler av det resterende minnet kan reserveres av PC-leverandørene til eget bruk, resten vil fungere som en lesecache.

Til toppen