BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows Vista selger bedre enn ventet

Det var spådd at Vista-salget ville få en tung start. En undersøkelse viser at det er ikke tilfellet.

12. jan. 2007 - 08:03

Ifølge en rapport fra NPD Group har salget av Windows Vista-lisenser til bedriftsmarkedet gått bedre enn forventet.

Det ble solgt flere Windows Vista lisenser den første måneden enn tilfellet var med Windows 2000, men litt mindre enn Windows XP.

Windows 2000 var for mange en etterlengtet oppfølger, da mange slet med å bruke Windows 95/98 og Windows NT 4.0 på sin arbeids-PC. Samtidig så var det en større og mer radikal oppgradering, og det kan ha fått næringslivet til å holde litt mer igjen før de oppgraderte.

Også omsetningsmessig har Vista slått Windows 2000. Lisensinntektene den første måneden var 62,5 prosent høyere enn for Windows 2000 salget. Sammenlignet med Windows XP, dro Vista inn 3,7 prosent mindre i omsetning.

Når man ser på disse tallene, kan det være verdt å ha i bakhodet at det i dag finnes og selges flere PC-er enn når henholdsvis Windows 2000 og Windows XP ble lansert. Det er således et større potensial for salg. Dessuten har prisen på operativsystemet holdt seg stabilt på tross av at maskinvareprisen har stupt i samme periode. Vista koster faktisk fire prosent mer enn Windows 2000, og omtrent det samme som Windows XP, ifølge NPD-rapporten.

– Jeg mener at disse resultatene kan klassifiseres som sterke, eller i det minste bedre enn forventet, sier NPD-analytiker Chris Swenson til CNet News.

Han mener også at det er et godt tegn for Microsoft at Vista har solgt såpass bra med tanke på at det bare var lansert for bedriftsmarkedet.

– Når Microsoft lanserer Vista til privatmarkedet tror jeg vi vil se at Vista kommer til å selge bedre enn Windows XP, sier Swenson.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.