Windows XP får støtte for sikrere WLAN

Microsoft publiserte mandag en oppdatering til Windows XP som gir operativsystemet støtte for en nyere sikkerhetsstandard for trådløse nettverk.

Microsoft publiserte mandag en oppdatering til Windows XP som gir operativsystemet støtte for en nyere sikkerhetsstandard for trådløse nettverk.

Programvareoppdateringen fra Microsoft gjør at metoden som benyttes for å koble Windows XP til 802.11-baserte nettverk eller basestasjoner, kan endres.

Oppdateringen gir Windows XP støtte for sikkerhetsstandarden WPA (Wi-Fi Protected Access). Denne er tenkt å erstatte den nåværende standarden, WEP (Wired Equivalent Privacy).

Ifølge News.com benytter WEP kun én kryptert nøkkel for alle som kobles til det trådløse nettverket, mens WPA gjør det mulig å assosiere en separat nøkkel til hver enkelt maskin tilknyttet nettverket. Dette skal i hvert fall i teorien bedre sikkerheten.

    Les også:

Problemet med WPA er at ikke bare programvaren i PC-ene, men også fastvaren i mye av den eksisterende nettverksmaskinvaren må oppdateres.

WPA er heller ikke ment som noen varig løsning, men som en midlertidig fiks inntil en mer effektiv sikkerhetsstandard, 802.11i, blir godkjent av standardiseringsorganene. Det er ikke ventet at dette vil skje før mot slutten av 2003, hvorpå nye produkter med støtte for standarden trolig vil komme i løpet av 2004.

Oppdateringen til Windows XP finner du på denne siden hos Microsoft.

Til toppen