BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows XP kan framskyndes én måned

Microsoft åpner for at PC-produsenter skal kunne levere maskiner med forhåndsinstallert Windows XP én måned før den offisielle lanseringen 25. oktober.

8. aug. 2001 - 08:45

News.com melder dette på grunnlag av uoffisielle opplysninger fra fire store PC-leverandører. Kildene hevder at leverandørene vil kunne motta den endelige utgaven av Windows XP allerede 15. august. Det er to uker foran det offisielle tidsskjemaet. Man regner med at leverandørene trenger fire til seks uker fra de får den endelige koden til de kan begynne å sende fra seg PC-er med et nytt operativsystem forhåndsinstallert.

Det innebærer at butikker vil kunne motta de første Windows XP-PC-ene allerede 17. september og at organisasjoner med oppgraderingsavtaler med Microsoft vil kunne motta systemet fra innen en uke etter dette, skriver News.com.

Kildene sier at leverandørene er instruert om ikke å avertere PC-er med Windows XP før 12. oktober. De legger til at Microsoft når som helst kan komme til å gjøre om på den nye tidsplanen.

Juridiske observatører setter opplysningene om en framskynding av Windows XP i forbindelse med utviklingen i monopolsaken. Myndighetene antas å ville hindre lanseringen av Windows XP, og Microsoft antas å være i ferd med å iverksette tiltak for å sikre det som betegnes som en av selskapets viktigste lanseringer noensinne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.