- Windows XP Mode er for småbedriftene

Microsoft med annen løsning for de større Windows 7-kundene.

- Windows XP Mode er for småbedriftene

Microsoft med annen løsning for de større Windows 7-kundene.

Microsoft har kommet med flere detaljer om Windows XP Mode (XPM), en funksjonalitet som skal kunne lastes ned til Professional-, Enterprise- og Ultimate-utgavene av Windows 7, og som skal sikre at programvare som fungerer i Windows XP, også kan kjøres på pc-er med det nye operativsystemet.

Ifølge Microsofts direktør for desktop-virtualisering, Scott Woodgate, er denne løsningen først og fremst beregnet for mindre bedrifter. For større bedrifter skal Microsoft tilby Microsoft Enterprise Desktop Virtualization (MED-V) 2.0, som bygger på Windows Virtual PC og som tilbyr sentralisert administrasjon av Windows XP Mode. MED-V skal gjøres tilgjengelig i en betaversjon innen 90 dager etter at Windows 7 har kommet på markedet.

MED-V 1.0 er i dag tilgjengelig for Windows Vista.

XPM skal derimot gjøres tilgjengelig i en betaversjon allerede i morgen, samtidig som Windows 7 RC gjøres tilgjengelig for en del Microsoft-kunder. Målet er å gjøre XPM ferdig til Windows 7 lanseres.

Woodgate forklarer at XPM består av et forhåndspakket, virtuelt Windows XP-miljø og Windows Virtual PC, som brukes til å kjøre Windows XP-miljøet. Programvaren som installeres i XP-miljøet vil bli tilgjengelig via startmenyen i Windows 7 og kan startes som alle andre Windows 7-programmer. Programmene kan også knyttes til oppgavelinjen i Windows 7 og blir dermed tilgjengelige med bare ett museklikk.

Windows XP Mode i Windows 7 gjør det mulig å installere applikasjoner i en virtuell utgave av Windows XP og deretter kjøre dem som tilsynelatende ordinære Windows 7-applikasjoner.
Windows XP Mode i Windows 7 gjør det mulig å installere applikasjoner i en virtuell utgave av Windows XP og deretter kjøre dem som tilsynelatende ordinære Windows 7-applikasjoner. Bilde: Microsoft

- Windows XP Mode har ikke 100 prosent kompatibilitet med alle Windows XP-applikasjoner, sier Woodgate, som oppfordrer programvareleverandører og kunder til å teste dette nå i betafasen og gi Microsoft tilbakemeldinger om sine erfaringer.

MED-V-løsningen skal på sin side være én av seks komponenter i en kommende pakke som kalles Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP). Dette er en desktop-løsning som skal være designet for bedre administrasjon og kontroll over desktop-miljøer i bedriftene. Den skal blant annet åpne for sentral utrulling av virtuelle avbildninger og regelbasert tilgang til applikasjoner og tjenester.

Windows XP Mode skal ifølge Woodgate kreve at pc-en har minst 2 gigabyte med minne og en prosessor med maskinvarestøtte for virtualisering, nærmere bestemt Intel-VT eller AMD-V.

    Les også:

Til toppen