Windows XP straks klar fra Microsofts side

PC-produsentene får en endelig versjon av Windows XP fredag 24. august. 24. september kan de første Windows XP-PC-ene være i salg.

PC-produsentene får en endelig versjon av Windows XP fredag 24. august. 24. september kan de første Windows XP-PC-ene være i salg.

Amerikanske PC-produsenter bekrefter overfor News.com at de vil motta den endelige engelsk-språklige utgaven av Microsofts klientoperativsystem fredag 24. august. Ryktet vil ha det til at Bill Gates skal sirkle Microsofts anlegg i Redmond i delstaten Washington i helikopter, og la programpakkene dale ned mot produsentene fra himmelen.

Microsoft og Intel skal ha satt av en milliard dollar til sammen for å markedsføre PC-er med Windows XP, som man regner med kan være markedsklare i USA 24. september. Den offisielle lanseringsdatoen er 25. oktober. Foreløpige tilbakemeldinger fra europeiske leverandører tyder på at bare USA vil få tilgang til Windows XP-PC-er før den offisielle datoen. Analytikere tviler på at det nye systemet vil sette særlig fart på PC-salget.

Fra Microsofts side leveres Windows XP uten Java virtuell maskin. Sun har gjort ferdig en oppdatert Java som fungerer under Windows XP, men som ennå ikke er tilpasset Internet Explorer 6, nettleseren som Microsoft tilbyr både som en oppgradering til andre Windows-utgaver, og integrert i Windows XP. (Se artikkelen Sun vil ha forhåndsinstallert Java på nye PC-er.) Følgen er at i hvert fall Compaq, og antakelig de fleste andre PC-produsentene, vil inntil videre levere sine Windows XP-PC-er med Microsofts fire år gamle Java virtuelle maskin.

Til toppen