WinDVD er verktøyet piratene trengte

Et svært utbredt DVD-program er blitt utnyttet for å avsløre de hemmelige nøklene til HD DVD-film.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. jan. 2007 - 14:54

De første piratkopiene av film distribuert på HD DVD har nylig dukket opp på ulike nettverk. I tillegg til filmen Serenity, er i alle fall Batman Begins, Pitch Black og The Chronicles of Riddick lett tilgjengelige.

digi.no skrev i slutten av desember om Muslix64, en programmerer som hadde laget programmet BackupHDDVD. Dette programmet gjør det mulig lage kopier av HD DVD-innhold, men det kreves at brukeren har tilgang på koden som er benytter for å kryptere filmen, tittelkoden.

Muslix64 overlot til andre å finne ut hvordan man kan hente ut disse kodene. Det er ikke meningen at eierne av platene skal få gjøre dette, men som vanlig gir svakheter i implementeringene av krypteringssystemene uønskede muligheter, sett med filmbransjens øyne.

Ifølge The New York Times har pirater greit å hente ut tittelkoder fra film ved hjelp av det vanlige avspillingsprogrammet WinDVD. Avisen skriver at koder til blant annet King Kong, Mission Impossible: 3 og Superman Returns nå spres på flere nettsteder.

    Les også:

Michael Ayers, en advokat tilknyttet Toshiba som er formann for AACS LA (Advanced Access Content System Licensing Administrator), gruppen som lisensierer ut DRM-systemet AACS, sier til The New York Times at han ser på dette som et angrep på programvaren og ikke på det totale beskyttelsessystemet til HD DVD.

Ayers sier at AACS er blitt spesielt designet, slik at kompromitterte spillere og programmer kan deaktiveres ved å tilbakekalle lisensen. Han nekter ikke for at AACS LA kan komme til å gjøre dette for WinDVD etter at organisasjonen har fullført til etterforskning.

Sikkerhetseksperten Bruce Schneier sier derimot at det er høyst uklart hvilken effekt en eventuell tilbakekalling av lisensen egentlig vil få. Han mener at ytterligere vanskeliggjøring av tilgangen bare vil øke innsatsen til piratene.

- Data er iboende kopierbart, akkurat som vann er iboende vått. Alt det teknologiselskapene gjør er å legge til knep som gjør dataene vanskeligere å kopiere. Men knep er også det eneste de er, sier Scheier.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.