WinPhone ble nektet kart

Google innrømmer å ha blokkert rivalen.

WinPhone ble nektet kart
Google innrømmer å ha blokkert adgangen til Google Maps fra Windows Phone-telefoner, men omgjør nå beslutningen. Bilde:

I helgen kom rapporter om at Windows Phone-telefoner ikke lenger fikk besøke nettutgaven av Google Maps.

Uten nærmere beskjed har besøk til karttjenesten maps.google.com blitt omdirigert til søkemotoren Google.com.

Det gjorde det umulig å benytte Googles kart på Windows-mobiler. Google er som kjent heller ikke spesielt interessert i å utgi «native» apper til Microsofts mobilplattform.

Google kom først med en teknisk forklaring på den kontroversielle blokkeringen. I praksis hevdet de at tjenesten bare støtter Webkit-baserte nettlesere.

«Den mobile webutgaven av Google Maps er optimalisert for Webkit-nettlesere som Chrome og Safari. Fordi Internet Explorer ikke er en Webkit-nettleser, så kan ikke Windows Phone-enheter besøke Google Maps på mobil» uttalte selskapet.

Det er simpelthen ikke sant, skriver blant annet Gizmodo.

Microsoft var raskt på pletten med en kommentar hvor de understreker at Internet Explorer i både Windows Phone 8 og Windows 8 benytter den samme webmotoren. Pussig da at Googles nettutgave av kartene fungerer fint med IE på pc.

Stanser blokkade

Søndag ble Google tvunget til å omgjøre beslutningen, og erkjenne at de har blokkert tilgang til karttjenesten av andre årsaker. Nemlig at de ikke synes Internet Explorer er en god nok nettleser og at ytelsen dermed fikk lide. Det ifølge Business Insider.

- Ytelsestester Google utfører viste at IE på mobil ikke ga en god nok brukeropplevelse, blant annet uten mulighet til å bevege og zoome på kart. Derfor valgte vi å omdirigere IEs mobilbrukere til Google.com der de i det minste kan foreta lokale søk. Firefox sin mobile nettleser gir noe bedre opplevelse og derfor har vi ikke omdirigert de brukerne, heter det i en uttalelse fra Google.

Videre hevder Google at nylige forbedringer både for IE på mobil og Google Maps har gjort at de nå kan tilby en bedre brukeropplevelse. - Vi skal derfor fjerne omdirigeringen, sier selskapet i en kommentar gitt til The Next Web.

Google, som i USA nettopp slapp billig unna en bred etterforskning av misbruk av sin dominerende posisjon i søkemarkedet, blir av Microsoft også beskyldt for å sabotere tilgangen Windows Phone-telefoner har til Youtube.

    Les også: