ANALYSER

– WinPhone Marketplace har passert 50 000 apps

Kraftig vekst den siste måneden.

Antallet applikasjoner i Windows Phone Marketplace har vokst kraftig den siste måneden.
Antallet applikasjoner i Windows Phone Marketplace har vokst kraftig den siste måneden.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. des. 2011 - 11:40

Windows Phone Marketplace, tjenesten hvor Windows Phone-brukere kan kjøpe og laste ned applikasjoner, har nå passert 50 000 applikasjoner. Dette opplyser nettstedet All About Windows Phone, som overvåker markedet. Det er altså ikke snakk om offisielle tall fra Microsoft.

Mens det tok over et år å nå 40 000 applikasjoner, ble de 10 000 siste lagt til i løpet av 40 dager.

Dette betyr ikke at er 50 000 applikasjoner tilgjengelige for Windows Phone-brukerne. Nærmere 6000 av applikasjonene har blitt fjernet igjen, enten av Microsoft eller av utgiverne selv. I tillegg er det mange applikasjoner som bare tilbys i utvalgte land. All About Windows Phone estimerer at faktiske antallet ligger på mellom 37 og 43 tusen, avhengig av land.

De 50 000 applikasjonene har blitt utgitt av omtrent 13 000 ulike utgivere.

Tallene fra All About Windows Phone er på ingen måte offisielle. En alternativ måling tyder på at det kan være litt tidlig å konkludere at 50 000-milepælen er nådd.

Både Apples App Store og Googles Android Market har passert en halv million applikasjoner, men også her har mange applikasjoner blitt fjernet igjen.

All About Windows Phone at veksten i desember kan forklares med at Windows Phone Marketplace nå er tilgjengelig i 35 land, mot 16 tidligere. I tillegg kan Nokia Windows Phone-lanseringer være en medvirkende årsak til den betydelige økningen i antallet applikasjoner.

Av applikasjonene All About Windows Phone har registrert, tilbys 58 prosent gratis. 14 prosent kan testes gratis, mens 29 prosent må kjøpes umiddelbart.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.