BEDRIFTSTEKNOLOGI

WinPhone-oppdatering skaper problemer

Rammer enkelte brukere av Samsung-mobiler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. feb. 2011 - 13:10

Microsoft har begynt å rulle ut en liten oppdatering til Windows Phone 7. Denne skal legge til rette den første virkelige oppdateringer til plattformen, som blant annet skal gi mobilene støtte for klipping og liming av tekst.

Men utrullingen av denne forhåndsoppdateringen oppleves ikke som smertefri av alle. Ifølge en del brukere som har kontakt Microsofts WindowsPhoneSupport-bruker på Twitter, stopper oppdateringsprosessen allerede under backupdelen. Det skal først og fremst være Samsungsmobilen Omnia 7 som er berørt, men også brukere av Samsung Focus melder om problemer.

Tilsynelatende kan de fleste få mobilen i gang igjen ved å koble den fra pc-en og starte den på nytt, men andre – WinRumors lister en del her – forteller at mobilen ikke lenger lar seg starte. Microsoft anbefaler disse brukerne å ta med mobilen til forhandleren, dersom det ikke hjelper å følge tipsene på denne siden.

Ifølge WinRumors spekuleres det på om problemene kan være knyttet til visse firmware-versjoner fra Samsung. Versjonene JI9 og JJ4 har skapt problemer, mens JK1 ser ut til å fungere greit. Andre mener at problemet kan være knyttet til 64-bits-versjonen av Zune-programvaren som brukes for å installere oppdateringene.

Anbefalingen flere kommer med er å vente med oppdateringen til at årsaken til problemene har blitt identifisert og fjernet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.