BEDRIFTSTEKNOLOGI

WinPhone7 får moderne nettleser

Mangellappen for Microsofts mobilplattform blir snart betydelig kortere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. feb. 2011 - 08:26

Microsofts president for mobilkommunikasjon, Andy Lees, kunngjorde i går detaljene om den første kundeoppdateringen til Windows Phone 7. Denne vil bli gjort tilgjengelig for brukerne i løpet av de to første ukene av mars.

Nå er det ikke slik at denne første oppdateringen vil få på plass all den funksjonaliteten som Windows Phone 7 mangler, sammenlignet med konkurrentene. Det dreier seg i stedet om en oppdateringsrunde med flere trinn.

Den første oppdateringen skal mobilene klipp- og limfunksjonalitet. I tillegg loves det bedre applikasjonsytelse. Det er det hele i første omgang.

Senere denne våren, altså i andre kvartal, skal det dog komme én eller flere nye oppdateringer.

Windows Phone skal i løpet av dette halvåret få støtte for CDMA-nettverk, slik at den kan benyttes i blant annet de amerikanske mobilnettene til Verizon og Sprint. Dette kan bety økt salg av plattformen.

For dagens kunder er det sikkert mer interessant å få vite at den noe foreldede nettleseren i Windows Phone 7 innen sommeren skal byttes ut med en splitter ny utgave, nemlig Internet Explorer 9. Ifølge Microsoft vil mobilversjonen av IE9 ha støtte for de samme webstandardene som desktop-utgaven, og den vil også støtte maskinvareakselerert grafikk.

En annen viktig nyhet er støtte for fleroppgavekjøring/multitasking. Det blir i andre kvartal mulighet til å veksle raskere mellom applikasjoner, og å kjøre applikasjoner i bakgrunnen, for eksempel å lytte til musikk, samtidig som at man gjør noe annet på mobilen. Microsoft skal komme med flere detaljer om dette i forbindelse med MIX-konferansen i april.

I andre kvartal skal innhold fra Twitter-tjenesten integreres med People Hub. Dessuten loves det støtte for lagring og deling av dokumenter i nettskyen via Windows Live SkyDrive.

I blogginnlegget antyder Lees at Windows Phone 7-baserte mobiler fra Nokia først vil tilbys i store antall i 2012. I 2011 vil økosystemet jobbe for å komme med billigere modeller enn det som er tilgjengelig i dag. Microsoft venter at det vil komme mye interessant fra tredjepartsleverandører i år.

Utvalget av applikasjoner vokser stadig med en takt på omtrent hundre titler om dagen, slik at brukerne kan velge mellom omtrent 8000 applikasjoner. Dette er en dobling siden desember.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.