RESULTATERFINANS

Wipro taper markedsandeler

Stagnerer i forhold til rivalene Infosys og Tata.

21. jan. 2011 - 13:01

På grunn av oppsvinget på det globale markedet innen utsetting av IT-tjenester, er det naturlig å vente kraftig vekst hos Indias tre IT-giganter Infosys, Tata Consultancy Services (TCS) og Wipro. Tallene viser at mens Infosys og TCS opplever et oppsving, leverer Wipro omsetning og resultat i underkant av det analytikerne hadde ventet.

I fjerde kvartal havnet Wipros omsetning på 78,3 milliarder rupi (9,90 milliarder kroner), «bare» 12 prosent mer enn for et år siden. Analytikerne hadde ventet 80,3 milliarder rupi. Nettoresultatet økte med 9,6 prosent til 13,2 millioner rupi (1,67 milliarder kroner).

I Wipros regnskapsførsel, omregnes all omsetning i fremmedvaluta om til dollar, før tallene konverteres til rupi. Det siste året har rupien styrket seg med 3,5 prosent i forhold til dollaren. De reelle økningene er følgelig henholdsvis 8,5 prosent for omsetningen og 6,1 prosent for nettoresultatet.

Blant tiltakene Wipro har tatt for å bedre inntjeningen – 82,5 prosent av omsetningen går til USA og Europa – er å bytte ut de to sidestilte sjefene for IT-satsingen og erstatte dem med én leder fra og med 1. februar. Suresh Vaswani og Girish Paranjpe har vært likestilte sjefer de siste tre årene, og erstattes av T. K. Kurien.

Wipro-aksjen falt 4,4 prosent da regnskapet og lederbyttet ble kjent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.