Wired Magazine solgt, ifølge Wall Street Journal

Det amerikanske IT-bladet Wired Magazine er solgt til Conde Nast Publications Inc. Kjøpesummen oppgis av Wall Street Journal til vel en halv milliard kroner.

Det amerikanske IT-bladet Wired Magazine er solgt til Conde Nast Publications Inc. Kjøpesummen oppgis av Wall Street Journal til vel en halv milliard kroner.

Wall Street Journal er svært perifer i å angi sine kilder til oppslaget, og siterer bare "personer som er kjent med saken".

Ifølge Bloomberg Online skal imidlertid en kilde være en av deltakerne på et møte som fant sted i går mellom ledelsen i eierselskapet Wired Ventures og de ansatte i dets høyt profilerte IT-publikasjon Wired Magazine.

På møtet fortalte ledelsen de 250 ansatte i publikasjonen at Wired Magazine var solgt for 75 millioner dollar, vel 550 millioner kroner omregnet etter dagens kurs.

Wired Ventures toppsjef Jeff Simon uttalte i januar at selskapet så på "flere muligheter for Wired Magazine", men at et salg ikke var det mest sannsynlige utfallet.

Nå ser det altså likevel ut til at bladet er solgt, men ifølge Wall Street Journal Interactive Edition omfatter salget ikke divisjonen som opererer en rekke online-publikasjoner.

Før jul i fjor avviste Wired-gründer Louis Rossetto på det mest bestemte ryktene om at hele eller deler av Wired var til salgs. Det var ZDNet som først omtalte at det pågikk forberedelser for å selge unna nettmagasinene i Wired Venture. Ifølge ZDNet skulle salget omfatte hele eller deler av Wired Digital. Blant nettmagasinene som inngår i denne gruppen er nettmagasinene HotWired og Wired News.

- Wired Digital er ikke til salgs. Wired er ikke til salgs. Wired Ventures er ikke til salgs, uttalte Louis Rossetto til News.com.

Til toppen