BEDRIFTSTEKNOLOGI

WLAN for spillmaskiner nå tilgjengelig i Norge

Microsoft annonserte tirsdag at selskapets WLAN-adapter for Xbox nå er klar. Onsdag lanserte Linksys et tilsvarende produkt i Norge, med støtte for PlayStation 2 og GameCube i tillegg.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. sep. 2003 - 13:08

Som digi.no skrev i slutten av august, har Microsoft hatt en trådløs nettverksadapter for spillmaskinen Xbox under utvikling. Tirsdag ble produktet, Xbox Wireless Adapter, lansert i USA, overraskende kort tid etter at informasjon om det ble lekket gjennom Federal Communications Commissions nettsted.

    Les også:

Det er egentlig snakk om en ganske ordinær adapter, med støtte for både 802.11g og 802.11b, det vil si nettverkshastigheter på opptil 54 Mb/s. Adapteren skal være enkel å installere og sikkerhetskonfigurere gjennom et eget Xbox-grensesnitt i Dashboard-programvaren.

Den trådløse nettverksadapteren skal bli tilgjengelig i USA den 5. oktober i år. Prisen vil ligge på omtrent 139 dollar.

Opplysninger om når adapteren eventuelt kommer til Norge, er ikke gitt. Men det er grunn til å tro at adapteren vil dukke opp her omtrent samtidig som Xbox Live lanseres i Norge. Dette skal skje 30. oktober.

Som digi.no også skrev i slutten av august, lanserte Linksys i sommer to tilsvarende produkter for alle de tre store spillmaskinene. Onsdag annonserte selskapet at produktene er klar for de norske markedet.

Den ene adapteren, Wireless-B Game Adapter (WGA11B) støtter 802.11b, mens Wireless-G Game Adapter (WGA54G) støtter den raskere 802.11g-standarden.

Veiledende pris på WGA11B er 779 kroner, mens WGA54G vil koste omtrent 1660 kroner. Begge adapterne skal være umiddelbart tilgjengelige fra forhandlerne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.