WLAN-hacker fikk tjue år

Albert Gonzalez tappet 170 millioner ID-er, blant annet fra butikkers usikrede WLAN.

WLAN-hacker fikk tjue år

Albert Gonzalez tappet 170 millioner ID-er, blant annet fra butikkers usikrede WLAN.

Amerikaneren Albert Gonzalez, antakelig verdens største ID-tjuv, erklærte seg i fjor skyldig etter tiltaler med en strafferamme på 17 til 25 års fengsel. Gonzalez skal ha rappet over 170 millioner ID-er og kontrollert botnett på over 100 millioner pc-er. En av hans yndede metoder var å overvåke butikkers usikrede WLAN og fange opp betalingstransaksjoner.

I går ble Gonzalez dømt til 20 års fengsel i en rett i Boston i den amerikanske delstaten Massachusetts. Denne straffeutmålingen dekker en av tre tiltaler. I dag skal retten utmåle straffen for de to andre tiltalene.

Anklageren forlangte 25 år. Forsvarerne til Gonzalez mener 15 års burde holdt. Gonzalez har ingen diagnose, men forsvarerne argumentert blant annet med at hans oppførsel samsvarer med ofre for Aspergers syndrom.

Gonzalez ble arrestert for et annet tilfelle av hacking i 2003, men fikk påtaleunnlatelse mot å fungere som informant overfor Secret Service. Han fortsatte likevel med kriminell virksomhet, og opererte på nettet under dekknavnet «soupnazi».

    Les også:

Til toppen