FORBRUKERTEKNOLOGI

WLAN-strid i britenes parlament

Sikkerheten hindrer trådløst nett i det britiske underhuset. Medlemmene jobber heller på kafé.

12. jan. 2006 - 10:49

De praktiske løsningene som tilbys medlemmer av det britiske underhuset er ikke helt i samsvar med verken teknologiske muligheter eller representantenes ønsker og behov, går det fram av rapporten Post-Election Services som House of Commons Administration Committee publiserte mandag.

Hensikten med rapporten var å avdekke hvordan situasjonen kunne bedres for nyvalgte medlemmer på den ene siden, og ikke-gjenvalgte tidligere medlemmer på den andre. Problemer rundt e-post og nettverkstilgang preger begge gruppene.

Et av de viktigste tiltakene som rapporten anbefaler, er trådløs tilgang til Internett. Dette går rakt mot administrasjonens IT-avdeling, som nekter WLAN av sikkerhetshensyn, og som sørger for å slå av WLAN og Bluetooth på nye bærbare PC-er som utleveres til nye parlamentsmedlemmer.

Det er imidlertid ingen kontroll av hva representantene faktisk bruker. Mange IT-kyndige holder seg til sitt eget utstyr for å kunne arbeide mobilt så mye som mulig.

Dette kom godt med den første tiden etter valget: Det tok opptil flere måneder før alle representantene fikk tildelt kontorplass. Mangelen på trådløst nett gjorde det umulig å arbeide i parlamentets egne lokaler, slik at representantene måtte gå andre steder for å sende og motta e-post, redigere hjemmesider og blogger og så videre.

Den konservative representanten Adam Afriyle siteres slik i rapporten:

Jeg kan arbeide hvor som helst, i kaféer, i alle slags bygninger, i de fleste partilokalene, dersom det er en kafé i nærheten med trådløst nett. Det eneste stedet det har vært umulig for meg å arbeide er her [i parlamentsbygget]… Om ettermiddagen satt jeg gjerne på trappene foran Portcullis House [et av parlamentsbygningene] for å få et signal fra det jeg tror er Café Nero ved siden av.

De IT-kyndige blant representantene kommer seg også rundt mange av de andre hindringene underhusets administrasjon har lagt opp, som mangelfull e-postfunksjonalitet, lite lagringsplass på det sentrale nettet, problemer med å kople egne bærbare til det kablede nettet når de til slutt fikk eget kontor og så videre.

Rapporten kritiserer administrasjon for ikke å ha forutsett at mange nyvalgte ville være avhengig av IT og eget IT-utstyr.

– Vi erkjenner utfordringene innen sikkerhet og pålitelighet som trådløs Internett-tilgang medfører, men mener det er mulig å løse disse problemene, heter det i rapporten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.