KARRIERE

WM-data benekter hemmelige avtaler

WM-datas norgessjef, Tor Malmo, benekter at de har avtaler som hindrer ansatte i å bytte jobb.

1. juni 2007 - 13:35

Det vakte stor oppmerksomhet da Dagens IT igår skrev at WM-data hadde hemmelige avtaler med sine kunder som hindret ansatte i å bytte jobb. Ifølge Dagens IT har de klausuler med kundene om at ansatte i WM-data ikke kan begynne hos kundene før perioder på helt opp til to år har gått.

    Les også:

Nå sier WM-data at dette ikke er helt riktig, selv om han bekrefter at det finnes klausuler.

- Vi har klausuler, men de er ikke hemmelige, sier Tor Malmo, administrerende direktør i WM-data, til digi.no.

Malmo reagerer spesielt på å ha blitt sitert på å innrømme at de holder arbeidsklausulene hemmelig, og hevder at dette er en grov feilsitering. Tvert i mot påstår WM-data at alle ansatte i WM-data har tilgang til alle kundeavtaler i selskapets arkiv.

På spørsmål om det virkelig kan være slik at alle ansatte har tilgang til alle avtaler, forklarer Malmo at de har det slik for å sikre at alle vet hva de skal levere.

- Prosjektdeltagerne må ha tilgang til våre kontrakter for å vite hvilke forpliktelser vi har i forhold til leveransene til kundene, sier Malmo.

Klausulene som WM-data har med sine kunder er ifølge Malmo ikke til hinder for at ansatte kan søke en jobb hos en kunde. Hensikten med klausulene er å hindre aktiv rekruttering.

- Den strategiske partneren vår får ikke aktivt hente mennesker fra oss. Det er noe helt annet, enn om en ansatt søker på en stillingsannonse, sier Malmo.

Det kan være vanskelig å vite, og enda vanskeligere å bevise, at en kunde eller partner har gått aktivt til verks i en rekruttering. Det vil være enkelt for en ansatt å si at han selv søkte på jobben, og dermed dukker det opp tvilstilfeller. Når det skjer, hevder Malmo at de går i dialog med den ansatte og kunden for å bli enige om når byttet kan skje.

- Vi prøver på ingen måte å begrense valgfriheten til den ansatte, sier Malmo

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.