WM-data blir rent konsulenthus

WM-data følger trenden i bransjen og rendyrker seg som konsulenthus.

WM-data følger trenden i bransjen og rendyrker seg som konsulenthus.

WM-data selger sin server- og lagringsenhet i Norge og Danmark til Atea. Dermed tar de skrittet fullt ut og kvitter seg også med produkter som ikke er volumvarer.

For WM-data begynte prosessen i 2001 da de solgte ut sin PC-virksomhet. Det kan ha vært et godt trekk, for siden den gang har andre systemintegratorer som Ementor og Computerland slitt med sterkt fallende omsetning av maskinvare.

Tanken bak WM-datas strategi har vært å fokusere, og at det er vanskelig å selge dyr kompetanse med høye marginer og standard maskinvare som krever lite kompetanse i samme selskap. Derfor røk de såkalte enkle volumproduktene ut tidlig, de produktene som alle kan implementere og yte service på.

Nå er det mer kompetansekrevende produkter som står for tur. Kjøperen er også denne gang Atea, som WM data eier 48,8 prosent av. De resterende aksjene eies av ledelsen og 48,8 prosent av 3i.

WM-datas Server & Storage virksomhet i Sverige og Finland er allerede solgt til Atea i løpet av det siste året. Atea har også kjøpt WM-data System Platforms i Sverige og WM-data X-way og Novosys i Finland.

WM-data skal nå rendyrke selskapets konsulentvirksomhet.

- Samarbeidsavtalen med Atea vil sikre at WM-data kan tilby sine kunder et bredere produkt- og tjenestetilbud enn tidligere, mener administrerende direktør i WM-data Norge, Tor Malmo.

Fra Ateas side er oppkjøpet en del av planen for å fremstå som en aktør som kan ta ansvar for hele kundens IT-infrastruktur. Atea vil etter disse oppkjøpene totalt bli 1.500 ansatte i Norden og ha en omsetning på 7 milliarder svenske kroner.

En strategisk samarbeidsavtale er inngått mellom WM-data og Atea hvor partene gjensidig vil benytte hverandre som partnere for å understøtte respektive selskapers leveranser.

Atea har også kjøpt IT-infrastruktur-leverandøren Martinsson i Sverige

Til toppen