RESULTATERFINANS

WM-data i medvind etter at de ble solgt

Omsetningen, resultatet og antall ansatte øker etter at britiske LogicaCMG kjøpte selskapet i sommer.

27. okt. 2006 - 09:27

Et av nordens største IT-selskaper ble kjøpt av den britiske giganten LogicaCMG like etter sommerferien i år. Nå er de en del av en organisasjon som har 40.000 ansatte i 41 land. Av disse jobber cirka 9.300 i Norden under WM-data merkevaren.

    Les også:

Det kan kanskje se ut som at kjøpet var godt timet for den britiske giganten. I tallene for årets tredje kvartal stiger omsetningen markant og overskuddet gjør et hopp sammenlignet med ifjor. Tar man med finansielle poster ser det imidlertid ikke like lyst ut.

Kvartalsomsetningen endte på 2,3 milliarder svenske kroner og av det ble det et driftsresultat på 187 millioner svenske kroner. Det var en økning fra 2,2 omsatte milliarder i samme kvartal i fjor, og en resultatøkning på hele 135 millioner fra et driftsresultat på 52 millioner i fjor. Tar man med finansielle poster blir imidlertid resultatet en del svakere. Da ender bunnlinjen på bare 54 millioner svenske kroner. Det er allikevel fremgang da tilsvarende talll for fjoråret var på 18 millioner svenske kroner i minus.

I Norge omsatte selskapet for 80 millioner svenske kroner dette kvartalet. Driftsresultatet endte på ni millioner svenske kroner

Selskapet forteller at de også øker staben i Norge. Hittill i år har selskapet gått fra 275 ansatte ved begynnelsen av året, til 340 ved utgangen av tredje kvartal.

- Vi har rekruttert sterkt på konsulentsiden og spesielt innenfor .net og Java, sier administrerende direktør Tor Malmo i WM-data, i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.