WM-data med nesten doblet resultat

IT-giganten WM-data løfter omsetningen og resultatene og det norske kontoret følger med.

IT-giganten WM-data løfter omsetningen og resultatene og det norske kontoret følger med.

WM-data er Nordens tredje største IT-aktør, bak IBM og TietoEnator. Selskapet la i dag frem kvartaltall som viser en hyggelig vekst i omsetning og resultat. WM-data følger markedet og løftet omsetningen 6 prosent fra i fjor - opp til 2,130 milliarder svenske kroner.

Resultat før skatt endte på 93 millioner kroner, en nesten dobling fra i fjor.

Men det norske selskapet veier ikke så mye i dette regnestykket. WM-data Norge omsatte for 75 millioner svenske kroner i første kvartal og endte opp med et driftsresultat på 2 millioner kroner.

- Markedet har bedret seg, og det er høyt aktivitetsnivå, sier Tor Malmo, administrerende direktør for WM-data i Norge. Innenfor det offentlige opplever vi stor interesse for våre løsninger knyttet til portal og publisering. Selv om markedet er stabilisert jobber vi kontinuerlig med fokus på kostnadskontroll.

- Det er økende interesse for våre løsninger basert på Microsoft Sharepoint teknologi og publiseringsløsninger fra Episerver og Escenic. I tillegg har vi fornyet avtaler med etablerte kunder som Skattedirektoratet, Telenor, Netcom og Statoil hvor vi primært leverer systemutvikling og integrasjon. Vi har fortsatt sterk posisjon som kortleverandør innenfor Retail Oil, forteller Malmo.

Til toppen