WM-data mister halvparten av ASP- staben

WM-datas kontor i Stavanger har mistet 14 ansatte som har jobbet med ASP-løsninger. Men administrerende direktør er ikke bekymret.

WM-datas kontor i Stavanger har mistet 14 ansatte som har jobbet med ASP-løsninger. Men administrerende direktør er ikke bekymret.

Halvparten av ASP- (Application Servide Provider) staben til WM-data forsvinner for å etablere et eget selskap. Dette skjer rett før WM-data kaster seg over ASP-bølgen og starter en kampanje for å hanke inn kunder.

Administrerende direktør i WM-data Norge, Torbjørn Hulbak mener dette ikke er noe problem. Han forteller til digi.no at WM- data nå trengte en organisasjon som er mer fokusert på drift. - Det er ingen dramatikk i dette. I alle bedrifter er det en oppbygningsfase og en driftsfase. Etableringsfasen er nå over og flere av de som var mer her har nå bestemt seg får å starte en egen virksomhet, forteller Hulbak.

Etter hva digi.no kjenner til skal ASP-kompetansen som slutter, starte et selskap med støtte fra et investeringsselskap. Det er ikke klart om disse vil bli en konkurrent til WM-datas ASP-konsept: Connect2office.
Les om satsningen:
Enitel og WM-data i ASP-samarbeid

Hulbak er ikke bekymret for at dette vil føre til noen knekk for ASP- satsingen til konsernet. Nå skal WM-datas organisasjon omorganiseres slik at connect2office blir en tung og kundeorientert driftsorganisajson for WM-data i Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi ser nå en helt klar endring i kulturen internt i connect2office -avdelingen. Det er stor forskjell på å bygge opp noe og å drifte det man har bygd opp. Norsk næringsliv er fullt av eksempler på at det kan gå galt dersom gründer og drifter skal være samme person, sier Torbjørn Hulbak i pressemeldingen.

WM-data legger nå opp til en kjempesatsing på ASP og datafjernstyring.

Til toppen