RESULTATERFINANS

WM-data nærmer seg 8 milliarder.

Omsetningen i svenske WM-data endte på 7,95 milliarder svenske kroner i 1997 og gav et resultat etter skatt på 375 millioner svenske kroner. Driftsmarginen holder seg under syv prosent, først og fremst fordi PC-virksomheten hadde en driftsmargin på knappe tre prosent.

Jørgen Christiansen
16. feb. 1998 - 23:17

Marginene er altså ikke noe å skryte av for selskapet, men trenden det siste halvåret er positiv. Ved siden av PC-virksomheten er det dataservice som sliter grunnet høy konkurranse og dermed lavere marginer. Driften av stormaskiner er et fallende marked samtidig som distribuert drift vokser, men tiltrekker seg samtidig mange nye aktører.

På den andre siden trekker naturlig nok konsulentvirksomheten opp med en margin på 18 prosent av en omsetning på 870 millioner. Konsulentvirksomheten er den delen av konsernet som har vokst kraftigst det siste året med en omsetningsvekst i Sverige på 34 prosent.

Omsetningen vokste totalt med 40 prosent fra 5.703 millioner svenske kroner. Det er beregnet at den egengenererte veksten var på omtrent 15 prosent.

Selskapet sikret seg på høsten i fjor det norske selskapet Cimtech. Totalt var 41 prosent av omsetningenen i WM-data i fjor utenfor Sverige. Dette er en kraftig økning fra fjorårets 27 prosent.

Spesielt fornøyd er WM-data med rekrutteringen det siste året. Gjennom oppkjøp fikk man hånd om 425 nye medarbeidere. I tillegg var nettoeffekten av egenrekrutteringen hele 525 nye ansatte.

Fra 1. januar 1998 er selskapet omorganisert og delt inn i fire divisjoner:

  • Teknikkonsult, skal jobbe med systemutvikling og implementering av infrastruktur for data- og telekommunikasjon.
  • InfoStöd, er et selskap innrettet mot automatisering av administrative oppgaver som datavarehus, elektronisk dokumenthåndtering og datastøttet oppdragsvirksomhet.
  • Assistans, skal tilby kurs, omorganiseringsbistand og funksjonell outsorcing (kontortjenester, informasjonstjenster, call center, support og økonomitjenester).
  • Business Partner, skal være kontaktpunktet med storkundene. Selskapet ivaretar WM-datas bransjesatsinger, konsulentvirksomheten samt koordineringen av større oppdrag.

TABELL: Resultat for WM-data i 1997. Alle tall i millioner svenske kroner.

1997 1996
Omsetning 7.950 5.703
Driftsresultat 535 407
Resultat før skatt 570 434
Resultat etter skatt 375 283
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.