RESULTATERFINANS

WM-data Norge endte i minus i 2004

WM-data Norge endte med røde tall for 2004, blant annet på grunn av Stavanger-kontoret.

4. feb. 2005 - 11:11

Totalt sett går den svenske konsulentgiganten WM-data bedre, men det norske kontoret endte med røde tall i fjor.

WM-data omsatte i Norge for 267 millioner kroner i 2004 med et driftsresultat på minus seks millioner kroner. Mesteparten av tapene stammer fra fjerde kvartal.

- I resultatet for Norge 2004 ligger restruktureringskostnader på ca. 13 millioner kroner, sier Tor Malmo, adm. dir. i WM-data Norge.

Disse stammer fra Stavanger-kontoret.

- Etter flere års ulønnsom drift er Stavanger kontoret avviklet og stengt i 2004. Alle

kostnader, forbundet med dette, er tatt over løpende drift i perioden.

WM-data har bestått av flere selskap i Norge. Ønsket om å fremstå som tydelige og mer effektive har ført til at vi har slått sammen disse til ett selskap gjeldende fra 1. januar. Kostnader i forbindelse med denne restruktureringsprosessen har også belastet regnskapet i 2004, sier Malmo. Med fjorårets tiltak har vi nå har et godt utgangspunkt for lønnsomhet i 2005.

- Vi skal utvikle oss mer i retning av komponentbaserte løsninger og systemintegrasjon. Med WM-datas 36årige historie i det nordiske markedet er det utviklet omfattende bransjekunnskap og løsningsporteføljer. Dette vil vi i større grad nyttegjøre oss av også i Norge. Samarbeidet mellom de nordiske landene er allerede i gang, spesielt innenfor ERP området hvor WM-data er Nordens største Microsoft aktør, sier Malmo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.