KARRIERE

WM-data slutter fred med de ansatte

Ledelsen nektet for hemmelige klausuler, men de ansatte visste ikke at de ble hindret i jobbe for kundene.

5. juni 2007 - 08:16

I forrige uke kom det frem at WM-data hadde klausuler i sine avtaler med flere av sine kunder, som hindret de i å ansette deres konsulenter. Etter at Dagensit.no skrev om det, reagerte de ansatte kraftig.

WM-datas norske sjef, Tor Malmo benektet at det var hemmeligholdte avtaler, men ifølge Kjell Flaggstad i IT-forbundet har ikke de ansatte kjent til avtalene.

- Verken de tillitsvalgte eller ansatte har vært klar over dette, sier Flagstad til Dagensit.no.

    Les også:

Nå har WM-data blitt enige med de ansatte om å rydde opp i forholdene, gjennom å gjøre åpenhet om det til en det av arbeidsavtalen mellom WM-data og IT-forbundet.

digi.no snakket med mange av de andre større aktørene i bransjen for å høre om de også hadde tilsvarende avtaler med slike kunder. På direkte spørsmål svarte de fleste nei, men flere fortalte om problemstillinger som dukket opp når nøkkelpersoner ville gå fra leverandøren til en av kundene. Det ble imidlertid påstått at dette ble løst gjennom dialog, og ikke gjennom konkrete klausuler i avtaler.

Flagstad mener imidlertid at WM-data ikke er alene om praksisen. Han anbefaler jobbsøkere å spørre rett ut.

- Vi vil oppfordre våre medlemmer til å spørre om slike avtaler er grunnen hvis de får mistanke når de ikke får jobber. Det er ikke sikkert lederne vil si det, men i så fall må de lyve, sier Flagstad, til Dagensit.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.