WM-Data strammer inn

Det svenske konsulentselskapet WM-data må stramme inn i Norge. Trondheim-kontoret overlates til de ansatte og selskapet dropper mindre kunder.

Det svenske konsulentselskapet WM-data må stramme inn i Norge. Trondheim-kontoret overlates til de ansatte og selskapet dropper mindre kunder.

Svenske Dagens Industri tabloidiserte WM-datas toppsjef Crister Stjernfelt reaksjoner på regnskapet for første halvår, med overskriften "WM-data lägger ned i Norge och Danmark".

- Vi har lenge vært klar over at virksomheten vår overfor små og mellomstore bedrifter her i landet ikke lønner seg. Derfor er vi godt inne i en prosess der vi refokuserer på det som er vårt tradisjonelle virkeområde, nemlig store kunder og store systemer, sier administrerende direktør Per Inge Krossen i WM-data AS. - For oss er dette "back to basics". Den eneste avviklingen som er klar hittil, er at Trondheim-kontoret overlates til de ansatte. Men refokuseringen skal skje uten oppsigelser. Og det er en evolusjon, ikke en revolusjon.

Det WM-data skal satse på framover er ressursintensive aktiviteter for store kunder. Krossen nevner særlig infrastruktur for høy tilgjengelighet, med kompliserte server- og lagringssystemer. Etter utskillelsen av maskinvareavdelingen Atea er det rundt 300 ansatte i Norge. Når Trondheim er ute står WM-data igjen med mindre kontorer i Bergen, Kristiansand og Arendal, i tillegg til de to store i Oslo og Stavanger.

Halvårstallene viser at konsernet økte omsetningen med 11 prosent i forhold til første halvår i fjor, til 7,08 milliarder svenske kroner. Resultatet ble 201 millioner kroner, mot 35 millioner i fjor. Analytikerne hadde ventet et vesentlig bedre resultat. Deres tolkning er at tallene gjenspeiler to forhold: IT-konsulentbransjen opplever nedgang, men WM-data gjør det bedre enn de fleste.

Stjernfelt frykter at tredje kvartal vil i større grad preges av nedgangen innen telekom.

Til toppen