BEDRIFTSTEKNOLOGI

Wordcamp til Norge

Fra populært bloggverktøy til fullblods CMS.

Wordcamp arrangeres på et hotell vis-a-vis Operaen i Oslo lørdag 14. januar.
Wordcamp arrangeres på et hotell vis-a-vis Operaen i Oslo lørdag 14. januar. Bilde: Original: Silja91/Wikimedia Commons. Remiks: MJ
3. jan. 2012 - 10:53

Verdens mest brukte bloggverktøy gjennom flere år heter Wordpress. Friprog-løsningen blir i stadig større grad oppfattet som et fullverdig CMS (content mangement system).

Plattformen vies nå en egen konferanse. Lørdag om to uker blir det Wordcamp i Oslo med både norske og internasjonale bidrag.

- Det har vært arrangert Wordcamp mange steder i verden i flere år, men det blir første gang i Norge, sier utviklingsleder Arnstein Larsen i Metronet, som er arrangør i samarbeid med stiftelsen Wordpress Foundation.

Larsen vil at både brukere og bedrifter som er interessert i publiseringsløsningen kjenner sin besøkelsestid.

Wordpress har utviklet seg så mye det siste halvannet året at det nå kan kalles et fullblods CMS-system, mener Arnstein Larsen i Metronet Norge.
Wordpress har utviklet seg så mye det siste halvannet året at det nå kan kalles et fullblods CMS-system, mener Arnstein Larsen i Metronet Norge.

- Vi gir anledning til å oppdage mulighetene som Wordpress byr på. Fra å ha vært en bloggplattform har det nå blitt en god plattform både for nettsider, nettbutikker og intranett. Her møtes miljøet rundt med både privatpersoner og bransjefolk.

Blant høydepunktene er foredrag fra Automattic, det kommersielle selskapet bak Wordpress.com, og en viktig bidragsyter til Wordpress-plattformen.

- De vil fortelle om utviklingen av Wordpress og veien framover. I tillegg blir det foredrag fra Buddypress, en Wordpress-utvidelse for brukermedvirkning slik vi kjenner det fra sosiale nettjenester. I tillegg ser vi på hvordan Wordpress kan benyttes for mobiltilpassede sider og såkalt responsivt design der nettstedet ditt tilpasser seg enheten til brukeren, sier Larsen til digi.no.

Metronet er et webbyrå som blant annet driver med søkemotoroptimalisering, -analyse og sosiale medier. De har valgt Wordpress som sin foretrukne utviklingsplattform.

- Dette arrangementet er vår måte å kunne bidra tilbake til miljøet. Det tror vi at både vi og alle andre tjener på. Dessuten vokser Wordpress så mye i Norge at vi ikke ser noen risiko ved å sørge for at flere blir gode på denne plattformen, sier Arnstein Larsen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.