BEDRIFTSTEKNOLOGI

WordPerfect jakter på kommunenorge

Den norske utgaven av WordPerfect Office 2000 er klar. - Vi kommer til å prege detaljistene over nyttår, og vi legger opp en kampanje for å gjenerobre brukere i både privat og offentlig sektor, sier Jan Villard i Corel International.

Eirik Rossen
23. des. 1999 - 12:26
Jan Villard i Corel International
Jan Villard.

Den norske utgaven av kontorsuiten WordPerfect Office 2000 har vært forsinket. Redaksjonen har mottatt et anmeldereksemplar som vi kommer tilbake til. Suiten konkurrerer på pris mot Microsoft og på funksjonalitet mot Suns gratissuite StarOffice som i likhet med Corel WordPerfect også finnes for både Windows og Linux.

- De aller fleste av våre potensielle kunder faller inn under oppgraderingsprogrammet vårt, sier Villard. - Da vil en enbrukerutgave for Windows koste rundt 1500 kroner eks mva.

En gratisutgave av Linux-versjonen har vært tilgjengelig en stund fra Corels nettsted. Det er varslet en mer fullstendig utgave som vil komme i salg til sommeren, antakelig 30 prosent rimeligere enn Windows-utgaven.

- Utsettelsen av den norske utgaven av WordPerfect Office 2000 bekymret meg, vedgår Villard. - Men folk har sittet på gjerdet, og utsatt valget av kontorsuite til etter årsskiftet.

"Sikre kontaktene" er Villars beskrivelse av arbeidet han har gjort de siste månedene. Han har fått til et første viktig steg.

- Vi har en avtale med Trondheim-kommune der hele kommunen skal standardisere på WP Office. Vi kommer til å fortsette arbeidet mot andre store kommuner og organisasjoner for å sikre tilsvarende avtaler.

Corels gunstige lisensavtaler er Villards beste argument. Store organisasjoner kan spare mye på å bruke WordPerfect framfor Microsoft. Han satser også på kjedene og forbrukermarkedet.

- Over nyttår vil vi være synlige i Telehusene, Elkjøp, NKL og hos andre som selger IT-produkter over disk. Distributørene har fått de første pakkene.

For ti år siden var "tekstbehandling" ensbetydende med WordPerfect", og "datakurs" var det generiske navnet på korte WordPerfect-seminarer. Systemet har hatt svært mange brukere, og tiden vil vise hvorvidt Villard har rett i at de nå kan overbevises til å fornye systemet.

Corel har nettopp bedrøvet Wall Street med en erkjennelse av at fjerde kvartal vil gå i minus, etter en "overraskende" omsetningssvikt: 61 millioner dollar mot 67 millioner i fjorårets siste kvartal. Trøsten er at året under ett vil likevel gå i pluss, men med bare 5 cents per aksje, mot analytikernes forventning om 24 cents.

- Jeg tar det med ro, sier Villard, som mener det skyldes tilfeldige svingninger.

Corels aksjekurs har skutt kraftig i været på grunn av selskapets satsing på Linux. Til sommeren blir også hovedproduktet Corel Draw 9 tilgjengelig på Linux. Da vil selskapet ha nærmest identiske tilbud for PC-brukere, uavhengig av om de kjører Linux eller Windows.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.