BEDRIFTSTEKNOLOGI

WordPerfect Suite 8 i Norge

Versjon 8 av Corels WordPerfect Suite er tilgjengelig i Norge til antatt gatepris på 2820 kroner. De som bare ønsker tekstbehandleren får diskettene for 355 kroner. Men inntil videre står språkvalget mellom amerikansk og britisk engelsk.

Eirik Rossen
10. juni 1997 - 15:46

Tradisjonen i Corel er at man oversetter den viktigste programvaren. Grafikkpakken Corel Draw har pleid å komme på norsk noen få måneder etter den nyeste engelske utgaven, og Corel WordPerfect 7 forelå på norsk bare uker etter lanseringen av originalen. Men oversettelsen av sistnevnte var ikke av de beste - det var til og med syntaksfeil på boksen - så det kan varsle bedre kvalitet dersom en norsk WordPerfect 8 drøyer litt.

Den antatte gateprisen på 2820 kroner gjelder nyanskaffelser. Har du WordPerfect eller en konkurrerende suite fra før, får Corels nye suite til 1365 kroner. Vil du bare ha WordPerfect, og ikke de andre applikasjonene i suiten, ringer du 800 11 673 og bestiller diskettene derfra - det koster 355 kroner.

Suiten omfatter 32-biters applikasjoner til kjøring under Windows 95 eller NT. Kjerneapplikasjonene er tekstbehandleren Corel WordPerfect 8, regnearket Corel Quattro Pro 8, og presentasjonsprogrammet Corel Presentations 8. Tilleggsapplikasjonene er blant annet:

 • Corel Barista, et Java-verktøy for å lage websider
 • Corel Photo House, for å redigere bilder
 • Corel Versions, for å holde rede på revisjoner av ulike dokumenter
 • Desktop Application Director, et skallprogram som gir direkte tilgang til alle applikasjonene i suiten
 • Envoy 7 Viewer - Envoy er et kompakt publiseringsformat for elektroniske dokumenter, som ivaretar det opprinnelig utseende med fonter og grafikk. Det stammer fra Novell, og var tenkt som et alternativ til Adobe Acrobats PDF-format. Envoy Viewer lar deg lese et dokument lagret i Envoy-formatet.
 • Netscape Navigator 3.0
 • Bitstream Font Manager
 • 1000 skrifttyper, 10.000 clipart, 200 digitale fotografier
 • Corel WordPerfect Suite Software Development Kit

Corel hadde opprinnelig tenkt en enda tettere integrasjon med Netscapes annonserte produkter, som Communicator. Siden denne ble utsatt, ble også CorelCentral 8 utsatt. Det dreier seg om en applikasjon som forener kalender, tidsplanlegger, adressebok og kontaktoppfølger, og som sammen med Communicator skulle gi adgang til e-post, nettleser, diskusjonsgrupper og konferanser - i den profesjonelle utgaven av Corel WordPerfect Suite 8 som er ventet på markedet i august. De som kjøper standardversjonen av suiten i dag vil kunne få CorelCentral siden mot å dekke forsendelsesomkostninger.

Blant nyhetene i suiten:

 • En drastisk forbedret hjelp-funksjon, kalt PerfectExpert
 • Raskere oppstart, filåpning og skjermfornying
 • All kjerneapplikasjonene kan lagre i html-format og formidle pekere til web

Tekstbehandleren har samme filformat som tidligere. Presentasjonsprogrammet støtter Intels multimedia-instruksjonssett MMX.

Corel tilbyr fri teknisk support - tellerskritt ikke inkludert - fra produktet leveres til seks måneder etter at det er gått ut av salg. I Norge har Corel avtale med Datasvar som sikrer support for eldre WordPerfect-utgaver på 22 97 19 08, for Corel WordPerfect og databasen Paradox på 22 97 19 09, og for alle andre Corel-applikasjoner på 22 97 19 30.

Minimumskravet til maskinvaren for WordPerfect Suite 8 er en 486/66 under Windows 95 eller NT, 8 MB minne (16 MB anbefales), minst 50 MB ledig disk plass (men en "typisk installasjon" beregnes å kreve 120 MB) og CD-drev. Distributører i Norge er Scribona Computer Products, Computer 2000 og Ingram Micro.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.