BEDRIFTSTEKNOLOGI

WordPress 4.0 med smart funksjon

Enklere å bygge inn eksternt innhold i ny versjon av publiseringsverktøyet.

Søket etter plugins er blant det som har blitt for forbedret i WordPress 4.0.
Søket etter plugins er blant det som har blitt for forbedret i WordPress 4.0. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. sep. 2014 - 08:28

WordPress 4.0, som har fått tilnavnet «Benny» etter jazzmusiker Benny Goodman, ble lansert i går. Selv om det er flere betydelige nyheter, understreker Matt Mullenweg, en av de ledende utviklerne, som har tittelen «Head of Bug Creation, at versjon 4.0 i utgangpunktet bare er et nummer for WordPress-fellesskapet på vei fra 3.9 til 4.1. Men samtidig har utviklerne lagt seg litt ekstra i selen for å gjøre denne utgaven litt ekstra godt polert.

Noe av suksessen til WordPress skyldes mulighetene til å utvide funksjonaliteten med utvidelser/plugins. Men med mer enn 33 000 utvidelser kan det bli vanskelig å finne ut både hva som er mulig og hvilken utvidelse man bør bruke. Med WordPress 4.0 loves det at dette nå skal være enklere gjennom et forbedret søk med mer visuelle søkeresultater.

Funksjonen for å integrere eksternt innhold i WordPress-artiklene er også forbedret. Nå kan man umiddelbart se hvordan for eksempel en YouTube-video tar seg ut i teksten uten å måtte først gå til forhåndsvisningen, dersom man kopierer inn en URL til en slik video. Det samme gjelder blant annet tvitringer.

Mediebiblioteket skal være forbedret. Alt opplastet innhold vises nå i et rutenett som er vertikalt «uendelig». Det loves også en rekke forbedringer knyttet til administrasjonen av mediefiler.

Visningen for å skrive selve sakene skal være forbedret ved at formatteringsverktøyene alltid er tilgjengelige og at andre valgmuligheten kommer til syne mens man scroller.

Det er nå også bedre mulighet for å sammenligne og gjenopprette andre versjoner av innholdet. Blant annet kan man nå se to ulike revisjoner av innholdet rett ved siden av hverandre.

Som vanlig kan WordPress oppdateres direkte fra kontrollpanelet. Men sørg for å ta en sikkerhetskopi av oppsettet først, i tilfellet noe går galt.

Oppdatert klokken 12.00: Rettelse i beskrivelsen av den nye funksjonen for integrering av eksternt innhold direkte i teksten.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.