BEDRIFTSTEKNOLOGI

Wordpress runder 50 millioner

Utrolig vekst for verdens største bloggplattform.

11. juli 2011 - 09:58

Søndag ble en merkedag for Wordpress, tjenesten og publiseringsplattformen som uten sammenligning er verdens mest populære.

Friprog-løsningen benyttes nå av mer enn femti millioner nettsteder. Milepælen fremgår av en teller på nettsidene deres og bekreftes i en melding av Andrew Nacin, som er en av hovedutviklerne.

Wordpress-prosjektet ble startet av Matt Mullenweg for drøyt åtte år siden, som en utviklingsgren (fork) av bloggverktøyet b2/cafelog.

Programvaren er både fritt tilgjengelig for nedlasting og installasjon på egen webhost (fra Wordpress.org), samt som fri eller betalt tjeneste (hos Wordpress.com). Det oppgis at rundt halvparten av brukerne benytter seg av hostingmuligheten hos sistnevnte.

Hver måned besøker minst 287 millioner personer over 2,5 milliarder nettsider, bare under Wordpress.com, ifølge nettstedets egen statistikk. Samtidig publiseres det om lag en halv million nye blogginnlegg daglig.

Totalt oppgir Wordpress at løsningen nå er brukt på 14 prosent av alle nettsteder på Internett.

I fjor høst kunngjorde Microsoft at de vraker sin egen bloggplattform, Windows Live Spaces, som ifølge dem selv da hadde 30 millioner aktive brukere. Alle ble samtidig oppfordret til å flytte over til Wordpress.

Årsaken var at Microsoft ikke lenger ønsket å investere i en konkurrerende bloggtjeneste. Det fremgår ikke hvor mange nye brukere dette ga Wordpress, men flytteprosessen har åpenbart bidratt til veksten.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.