Wordpress slått ut av DDoS

Nettets største webhost rammet av «ekstremt angrep».

4. mars 2011 - 08:11

Wordpress.com ble i går kveld rammet av et svært omfattende tjenestenektangrep, også kjent som DDoS (distributed denial of service).

Nettjenesten er verdens største bloggtilbyder, og står alene bak smått utrolige 10 prosent av verdens nettsteder. Wordpress.com har rundt 300 millioner unike brukere i måneden.

Gårsdagens angrep var så kraftig at det påvirket tre av selskapets datasentre, som befinner seg i amerikanske byer som Chicago, San Antonio og Dallas.

Det opplyser Wordpress i en statusmelding til sine bedriftskunder. Meldingen er gjengitt blant annet av IT-sikkerhetsselskapet Sophos.

- Wordpress.com er for tiden rammet av et ekstremt stort DDoS-angrep som påvirker tjenestene våre. Størrelsen på angrepet omfatter flere gigabit nettrafikk hvert sekund, og flere millioner datapakker.

- Politisk motivert

Selskapet oppgir ikke hvor trafikken stammer fra, og det er uklart hva motivet for sabotasjonen kan være.

- Dette er det største og lengste angrepet vi har opplevd siden vi startet tjenesten for seks år siden. Vi mistenker at hendelsen kan være politisk motivert, og rettet mot en av våre ikke-engelske blogger, men dette er fremdeles gjenstand for etterforskning og vi har ingen beviser foreløpig, skriver Wordpress i en foreløpig redegjørelse.

Angrepet skal ha påvirket plattformen og kundene deres i rundt to timer. En rekke medier, deriblant teknologibloggen Techcrunch opplevde store problemer med tjenestene sine i denne perioden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.