JUSS OG SAMFUNN

World Online bak ny dansk nettavis

Det nederlandske Internett-selskapet World Online skal etablere Danmarks første rene nettavis. Tidligere redaktør for Politikens nettsatsing, Claus Sølvsteen, har blitt hentet inn som redaktør for den nye satsingen.

Sigvald Sveinbjørnsson
17. apr. 2000 - 13:30

Det nederlandske Internett-selskapet World Online skal satse på nettavis i Danmark. Nettavisen skal være i konkurranse med de etablerte avisenes nettsatsinger, skriver Computerworld Danmark som siterer Børsen Online.

Redaktøren i den nyoppstartede nettavisen er ingen ringere enn den tidligere nettredaktøren for politikkens nettavis, Claus Sølvesteen. Han sier til Computerworld Danmark at han opplever at de gamle nettavisene ikke har satset nok på nettet. Derfor vil han være med på en ren nettavis.

- Vi anser papiravisenes nettutgaver som konkurrenter. Disse avisene inneholder bare stoff som har vært i papiravisene, som er blitt klasket opp på nettet. Har vi en konkurrent så er det SOL, men selskapet har redaksjoner i tre land, vi har i 14, sier Svend-Erik Jensen, administrerende direktør for World Online i Danmark.

Det er enda ikke klart hvilket navn den nye danske nettavisen skal få, men World Online har annonsert et klekkelig honorar til den som kommer med et treffende navn, skriver Computerworld Danmark.

Om World Online vil spre konseptet til andre land, som eksempelvis Norge, er ikke klart. Markedet for nettaviser er i Danmark et helt annet enn i Norge hvor tunge aktører allerede er godt inne.

World Online gikk for ikke lenge siden på børs i Amsterdam, Nederland. Det har ikke vært en udelt positiv opplevelse for selskapet. Selskapet har rast i verdi etter noteringen. En av grunnene er at gründeren Nina Brink solgte ut masse av egne aksjer rett etter noteringen. Dette fikk selvfølgelig investorene fly forbanna. Man krevde Nina Brinks hode på et fat, og det fikk man. Brink gikk fra sin stilling i selskapet fredag i forrige uke.

PS! I etterkant har Svend-Erik Svendsen dementert nyheten fra Børsen. Han opplyser overfor digitoday.no at det kun dreier seg om en portalside som de kaller World Radar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.