BEDRIFTSTEKNOLOGI

WorldCom: Blir nest størst i USA

WorldComs mange oppkjøp gjør at USAs fjerde største leverandør av internasjonal taletelefoni blir nest størst. De siste kvartalstallene viser at selskapet påvirkes sterkt av fortjeneste på salg av transmisjonstjenester, Internett og datadistribusjon.

Frode Eriksen
23. feb. 1998 - 11:24

WorldCom tjente to milliarder dollar fjerde kvartal i fjor, som betyr en økning på 62 prosent fra samme kvartal i 1996. Fortjenesten i samme kvartal endte på 136 millioner dollar, mot 120 millioner på samme tid i fjor.

For hele 1997 omsatte WorldCom for 7,35 milliarder dollar, som er en økning på 64 prosent fra 4,49 milliarder i 1996.

1996 var året for å ta ut synergieffektene fra kjøpet av MFS Communications. I de kommende to-tre årene vil WorldCom måtte konsentrere seg om å få tilsvarende synergier ut av oppkjøpet av MCI, som etter all sannsynlighet går i orden i løpet av våren.

Selskapet kjøpte MFS Communications for et års tid siden, og tele- og datatrafikk fra denne delen av konsernet skal sørge for over halvparten av WorldComs overskudd i årene som kommer. På toppen kommer stordriftsfordeler etter en fusjon med MCI, i tillegg til fjorårets to kjøp; Internett-infrastrukturen til USAs to største online-leverandører, America Online og CompuServe.

WorldCom konkluderer med at økte inntekter vil sørge for større overskudd i minst to år fremover. Styreleder og toppsjef, Bernhard Ebbers, sier at WorldCom det siste året nok en gang var blant bransjens ledende bedrifter.

Trafikken på selskapets nett øker sterkt, hele 32 prosent etter overtakelsen av MFS. Året 1997 sett under ett var økningen enda større, nærmere 36 prosent. Til sammenlikning økte AT&Ts trafikk med sju prosent, MCI med ti prosent og Sprint økte tolv prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.