WorldCom-konkursen kan sette fart i nettutstyrsprodusentene

WorldCom-konkurs kan være en god nyhet for teleutstyrsprodusentene, i hvert fall hvis mange av WorldComs kunder brått går over til konkurrentene, skriver Bloomberg.

Resonnementet går som følger:

Enkelte kunder har kontrakter som umuliggjør samarbeid med leverandører som er under konkursbeskyttelse. Dersom et tilstrekkelig antall kunder forlater WorldCom og går over til eksempelvis AT&T eller Sprint, vil trafikken i disse selskapenes nett øke betydelig. Det vil igjen medføre at selskapene tvinges til å oppgradere kapasiteten i sine nett, noe som vil komme de nåværende leverandørene som Cisco, Lucent og Ciena til gode. Som regel velger operatørene å kjøpe utstyr fra de leverandører de har anvendt tidligere, noe som kan bety at Nortel og Juniper - WorldComs utstyrsleverandører - er de som vil lide, skriver di.se, som igjen siterer Bloomberg News.

- Det vil komme endringer i markedsandelene mellom utstyrsleverandørene, det blir mer smertefullt for noen enn for andre, sier analytiker Shawn Campbell i Northern Trust til Bloomberg News.

Les også:

Til toppen