BEDRIFTSTEKNOLOGI

WorldCom og Siemens har klart 3,2 Tbps i én fiber

WorldCom og Siemens datterselskap Optisphere har klart å oppnå av 3,2 Tbps (terabit per sekund) i én eneste fiber. Fiberen ligger i WorldComs nettverk, og hastigheten tilsvarer 41 millioner telefonsamtaler samtidig i én fiber.

Frode Eriksen
4. apr. 2001 - 04:20

- Å sette verdensrekorden er et viktig skritt i arbeidet med å få ned kostnadene for båndbredde, og for å gi våre kunder den kapasiteten de etterspør, sier salgs- og markedsdirektør i WorldCom Norge, Jan Ola Rotnes, i en pressemelding.

Optispheres plattform TransXpress Infinity DWDM (Dense Wavelenght Division Multiplexing) og FOX Multiplexer har gjort det mulig å legge 80 WDM-kanaler, hver med en kapasitet på 40 Gbps i hver enkelt fiber.

Plattformen er en del av Siemens/Optispheres optiske nodekonsept og inneholder også løsninger for blant annet feilretting.

WorldCom og Siemens har samarbeidet i flere år om å utvikle optiske nettverksløsninger. Takket være Siemens sterke satsing på forskning innenfor området, og at WorldCom eier et av verdens største fibernettverk, er de to selskapene sammen om å drive utviklingen på bredbånd, skriver selskapene i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.