WorldCom og Sprint dropper giga-fusjon

Den planlagte fusjonen mellom de amerikanske telegigantene WorldCom og Sprint blir ikke noe av. Selskapene gir opp planene etter at både amerikanske og europeiske myndigheter ristet på hodet.

Den planlagte mega-fusjonen mellom de to store teleselskapene WorldCom og Sprint skrinlegges. Grunnen er at amerikanske myndigheter vil stoppe fusjonen på grunn av fare for konkurransehindring og monopoldannelse i telemarkedet. Også EU sitt konkurranseorgan har vært særdels negativ til fusjonen.

Selve fusjonen hadde en verdi på svimlende 129 milliarder dollar, 1178 milliarder norske kroner. Begge selskapene er henholdsvis nummer to og tre på det amerikanske telemarkedet.

I en uttalelse kunngjorde de to teleselskapene tirsdag at de ville trekke fusjonsplanene. Grunnen de oppgav var at det amerikanske Justisdepartementet, anført av Microsoft-dødaren Janet Reno, hadde bestemt seg for å blokkere fusjonen.

Dette kommer en ukes tid etter at WorldCom, og Sprint sa seg villig til å selge unna Internett-virksomheter, for å blidgjøre europeiske myndigheter som også har vært sterkt kritiske. Men dette var på langt nær nok.
Les mer om de siste dagene for WorldCom/Sprint:
EU vil ikke ha gigantfusjon
Internett til salgs for kjempesum

Dette blir WorldComs toppsjef Bernard Ebbers første fusjonsnederlag. WorldCom har vokst seg store ved å kjøpe opp andre selskaper. Alt i alt består selskapet av nærmere 60 fusjoner.

- Hvis WorldCom hadde fått lov til å kjøpe Sprint, ville store og små selskaper sammen med millioner av individer bli tvunget til å betale mer og akseptere en lavere grad av service samt en mindre innovasjon, uttalte Joel Klein, Assistant Attorney General, til Wall Street Journal.

Han er glad for at partene nå gir opp fusjonen.

Til toppen