BEDRIFTSTEKNOLOGI

WorldCom ønsker BT-samarbeid

British Telecoms (BT) eierandel i MCI kan være nøkkelen som sikrer selskapet en fot innenfor det amerikanske telekommarkedet. WorldCom foreslår nå at BT får 10 prosent av et fusjonert WorldCom/MCI.

Frode Eriksen
8. okt. 1997 - 17:50

WorldCom er imidlertid mest interessert i at BT bytter bort sin aksjepost i MCI, slik at WorldCom kan fusjonere med MCI med nærmere 100 prosent av aksjene.

Financial Times skriver i dag med offentlige dokumenter som kilde at WorldCom ser på en fusjon som det mest optimale alternativet fordi det gir de største stordrifts- og rasjonaliseringsfordeler, både på kort og lang sikt.

Uansett er WorldCom mest interessert i å komme fram til en avtale i samtaler med MCI og BT. I BT venter toppsjefene på en beslutning fra styret i MCI som skal møtes senere denne uken.

Om BT ikke ønsker å bytte aksjer, ser WorldCom helst at britene selger sine MCI-aksjer på markedet, slik at WorldCom kan kjøpe MCI-aksjene på markedet. Om BT velger å holde på aksjene vil dette blokkere for fusjonsplanene og en må ty til alternative planer, til tross for at en i miljøet Wall Street helt ser WorldCom som kjøper av alle MCI-aksjene.

BT sitter med en aksjepost som er stor nok til å kunne stanse WorldCom planer, men for liten til å kunne ha avgjørende innflytelse.

BTs aksjepost inkluderer også stemmerettigheter som blant annet vil kunne hindre en fusjon mellom WorldCom og MCI rettigheter som løper ut 30. spetember 1998.

Ifølge USA Today legger WorldComs bud på MCI-aksjene et sterkere press på AT&T i arbeidet med å finne seg nye partnere i telekombransjen. AT&T ønsker seg helst et partnerskap som igjen gjør AT&T til en dominante aktør i telekombransjen. Mulighetene er mange; Sprint, USWest, Teleport Communications Group og Intermedia er alle mulige kandidater.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.