RESULTATERFINANS

Woz-eventyr i krise

– Flash-selskapet i ferd med å implodere.

IT-legenden Steve «The Woz» Wozniak ble i 2011 ansatt som sjefsforsker i Fusion-io. Nå er selskapet i full krise. Woz er mest kjent som medgründer av Apple og mannen som egenhendig laget noen av verdens første personlige datamaskiner på 1970-tallet.
IT-legenden Steve «The Woz» Wozniak ble i 2011 ansatt som sjefsforsker i Fusion-io. Nå er selskapet i full krise. Woz er mest kjent som medgründer av Apple og mannen som egenhendig laget noen av verdens første personlige datamaskiner på 1970-tallet. Bilde: Marius Jørgenrud
24. okt. 2013 - 10:37

Det er full krise i oppstartselskapet Fusion-io, som ifølge Steve Wozniak skulle revolusjonere datalagring.

Bedriften der den ikoniske Apple-medgründeren er sjefsforsker ble raskt en investoryndling etter noteringen på New York-børsen i 2011.

Motbør

Siden har det gått nedover med virksomheten som utvikler Flash-baserte lagringsenheter med høy ytelse for det profesjonelle markedet.

Markedsverdien har falt kraftig og er mer enn halvert det siste året. Bedre ble det ikke da Fusion-io la frem skuffende kvartalstall onsdag.

Et overskudd på 3,9 millioner dollar samme periode i fjor er snudd til et dundrende underskudd på 27,9 millioner dollar (165 millioner kroner) siste kvartal.

Omsetningen faller 27 prosent og endte på 86,3 millioner dollar.

I rapporten kunngjør dessuten selskapet at finansdirektør Dennis Wolf slutter. Det samme gjelder salgsdirektør James Dawson. Selskapet leter nå etter deres etterfølgere.

Gründerne sluttet

Det kommer i tillegg til at de to medgründerne, David Flynn og Rick White, forlot det som begynner å ligne en synkende skute tidligere i år.

– Fusion-io er i ferd med å implodere. Bare i går falt aksjekursen nærmere 13 prosent, melder Business Insider.

Tilbake i 2011 fikk selskapet en kjempeåpning. Aksjekursen doblet seg fra 19 dollar til 39,60 dollar på fem måneder etter børsintroduksjonen.

I nyere tid har Fusion-io erkjent at de er svært avhengig av bare to kunder, nemlig Facebook og Apple, som ifølge Business Insider har stått for halve selskapets omsetning.

– Tidlig i 2013 sa begge disse kundene at de har mer enn nok Flash-lagring og at de vil kjøpe mindre fremover, skriver avisen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.