BEDRIFTSTEKNOLOGI

Woz støtter ny skildring av Steve Jobs

Ble flau av den første filmen. Denne gang mener han filmen gir et mer korrekt bilde.

Legenden «The Woz» under et tidligere norgesbesøk. Nå ser han fram til en ny film om Steve jobs, som han mener gir et mer sannferdig bilde av Apples avdøde medgründer.
Legenden «The Woz» under et tidligere norgesbesøk. Nå ser han fram til en ny film om Steve jobs, som han mener gir et mer sannferdig bilde av Apples avdøde medgründer. Bilde: Marius Jørgenrud
13. juli 2015 - 12:42

Apple-medgründer Steve Wozniak tror den nye filmen om Steve Jobs vil gi et nokså sannferdig bilde av hans genierklærte makker.

Den forrige filmen gjorde Woz flau, ettersom den ifølge ham var full av feil.

Ifølge magasinet Variety har Wozniak sett deler av filmen som lanseres til høsten. Hans førsteinntrykk er at filmen gir en noenlunde korrekt beskrivelse av hvordan det var å jobbe sammen med den humørsyke og ofte krevende Jobs.

– Jeg snakker ikke sånn som karakteren i filmen, men jeg syns man klarte å fange noe av Jobs' personlighet – selv om alt er litt satt på spissen, skal Wozniak ha skrevet i en epost.

Fanger noe av essensen

Scenen han referer til, er en konfrontasjon mellom Wozniak (spilt av Seth Rogers) og Jobs om sistnevntes rolle i utviklingen av Apple. Wozniak langer ut mot Jobs (Michael Fassbender) for å «ta æren» for Apples suksess:

– Hva gjør du? Du er ingen ingeniør. Du er ingen designer. Jeg har bygget hovedkortet. Og det grafiske grensesnittet er stjålet. Så hvorfor leser jeg ti ganger om dagen hvilket geni du er?

Wozniak understreker han aldri ville ha uttrykt seg på en slik måte, men at filmskaperne har fanget noe av essensen i forholdet mellom Jobs og ham. Wozniak skal ha blitt konsultert før manusarbeidet startet.

Filmen er regissert av Danny Boyle, og skilter også med Kate Winslet og Jeff Daniels på rollelisten. (©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.