WWW på bilskilt

Pennsylvania, som i 1997 puttet webadressen sin på velkomstplakater langs hele delstatsgrensen, lanserer nå en original form for utendørsreklame; ni millioner nye nummerskilt skal prydes med reklame for delstatens kybersatsing.

Pennsylvania, som i 1997 puttet webadressen sin på velkomstplakater langs hele delstatsgrensen, lanserer nå en original form for utendørsreklame; ni millioner nye nummerskilt skal prydes med reklame for delstatens kybersatsing.

Guvernør Tom Ridge i Pennsylvania har lenge villet markedsføre den amerikanske delstaten som et høyteknologisk fyrtårn. Nå mener han med å ha kommet opp med et genialt markedsføringskonsept som skal bringe myndighetenes Internett-satsing inn i Hvermansens hode.

Produksjonen av nye nummerskilt for biler er allerede i gang. Skiltene får ny design for første gang siden 1976, og nå får WWW.STATE.PA.US plass på skiltene. Dette er adressen til delstatens hjemmesider.

Ridge har altså laget en egen nummerskiltplan for delstaten og selvfølgelig satt opp en eget brukerstøtte telefon som skal ta i mot spørsmål om de nye nummerskiltene. I USA er personliggjorte nummerskilt en viktig del av bilkulturen..

Pennsylvania-bilskilt
Pennsylvania-bilskilt.

- Bilnummerskiltene er 72 kvadrattommer store reklameplakater for staten vår, uttaler Ridge i en pressemelding..

- Akkurat nå signaliserer nummerskiltene at vi er slitne, medtatte og falmete. Dette er ikke hva New Pennsylvania dreier seg om, mener guvernøren og sier at den nye markedskanalen kan føre mange nye besøkende inn på websidene, mennesker som en gang muligens kan slå seg ned i staten (og generere mer skatteinntekter).

Samtidig lovpriser politiet initiativet. De har lenge hatt store problemer med å identifisere hva som står på de gamle nummerskiltene.

Det er ni millioner skilt som skal erstattes over en periode på tre år. Kostnaden vil bli på 32 millioner dollar som vil bli trukket av et kjøreregister-fond som tar inn 1,9 milliarder dollar årlig. Myndighetene regner med å ta inn rundt 14 millioner dollar mer i registreringsavgift årlig fordi bilistene må være gyldig registrert for å motta nummerskiltene gratis.

I 1997 var Pennsylvania den første staten som puttet webadressen sin på velkomstplakatene når man kjørte over statsgrensen.

Til toppen