BEDRIFTSTEKNOLOGI

WWWhirlpool-kjøleskap

Whirlpool slenger seg på den i dobbel betydning coole bølgen; I løpet av året skal elektronikkutstyrsprodusenten være klar med sitt bidrag til det nettifiserte hjemmet - et kjøleskap som "fyller seg selv" med melk, smør og gulost. Og det kommer mer. Mye mer.

Øystein Kvistad
7. jan. 2000 - 11:21

Teknologiromantikken blomstrer - også blant de heller prosaiske kjøkkenutstyrsprodusentene. For Internett har gitt kaffetraktermekkere, brødbakemaskiningeniører, mikrobølgeovntegnere og kjøleskapdesignere tilbake troen på at de faktisk jobber med høyteknologi.

Teknologiselskaper verden over har de siste årene fantasert i det vide og brede om hvordan Nettet skal gi oss Det intelligente hjemmet - der varmeanlegget, vaskemaskina og vaffeljernet via verdensveven skal gi oss "la dolce vita" - det søte liv.

Og nå iler altså de trauste forbrukerelektronikkprodusentene til for å oppfylle de rosenrøde fantasier: digi.no har tidligere omtalt Electrolux og dets lenge lovede websurfende kjøleskap. Nå lover Whirlpool å tilby sitt Internett-klargjorte kjøleskap innen utgangen av 2000. Selskapet tilbyr allerede en komfyr med lekkert web-grensesnitt i Europa - et produkt som forøvrig lanseres "over dammen" senere i år. Dessuten introduserte italienske Merloni Elettrodomestici, ifølge Wall Street Journal, i forrige måned en høyst etterlengtet vaskemaskin med Internett-aksess.

Hvor webeggekokeren blir av? Vel, derom sier de internasjonale nyhetsmeldinger intet om, men ta det som et tegn i tiden at Sun og Cisco er å finne blant de større utstillerne på Den internasjonale forbrukerelektronikkmessen i Las Vegas, hvorfra følgende konsumentdrøm ifølge amerikanske medier påstås å være nært forestående sin virkeliggjøring: "Snart kan du laste ned oppskriften du trenger fra Internett via berøringsskjermen på kjøleskapet, og automatisk programmere komfyren til å koke oppskriften".

Selv er denne kyberfyk med skam å melde ingen hund etter kokte oppskrifter. Kokte poteter, derimot.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra