BEDRIFTSTEKNOLOGI

Wyse: Ikke NC men Java-terminal

Terminalprodusenten Wyse har funnet ut at nettcomputer-konseptet lider av så store mangler at denne spesialisten på Windows-terminaler og andre tynne klienter vil prøve seg på noe nytt.

Eirik Rossen
2. des. 1997 - 16:26

Wyse hadde varslet en ekte NC - Winterm 4000 - i tilknytning til Comdex-messen i Las Vegas i slutten av november, men trakk den tilbake i siste liten.

- Vi har bestemt oss for ikke å lage noen nettcomputer, fordi selve konstruksjonen lider av en rekke problemer, sier daglig leder i Wyse Jeff McNaught til Information Week. - Brukere forteller at de er ute etter systemer for terminalaktige anvendelser. De ønsker seg ikke PC-erstatninger med massevis av minne og en dyr prosessor.

Ifølge Network World ble Winterm 4000-modellene i ulike prøveinstallasjoner kritisert fordi ytelsen til store Java-programmer ble for dårlig, og fordi de fleste ønsket å beholde tilgang til Windows-applikasjoner.

Ifølge Oracles nettcomputer-selskap NCI, trenger en NC 32 megabytes minne for å kjøre standard NC-programvare. Alternativet til Wyse er en maskin de kommer til å lansere en gang i løpet av første halvår 1998: Winterm 4010 Java Network Terminal. Dette blir en Java-terminal som lar tjeneren tar seg av mesteparten av Java-prosesseringen. Terminalen kjører selv bare lokale Java-snutter for å styre skjermen. Oppstartsprosedyren vil også styres av lokal kode.

Winterm 4010 skal bli den første av en rekke Java-terminaler. Felles for disse blir en strømlinjet Java virtuell maskin med mindre minnebehov. Terminalene vil kunne brukes mot en langt større mengde Unix- og NT-tjenere, sier McNaught til Network World. Med tilleggsprogramvare vil terminalene også kunne brukes til å kjøre Windows-applikasjoner på en tjener.

De første meldingene tyder på at Winterm 4010 vil drives av StrongARM-prosessoren, kjøres med mellom åtte og 16 megabytes RAM, og koste mindre enn 1000 dollar.

Hos den norske Wyse- (og Citrix-) importøren Commaxx, får digi.no opplyst at apparatene helt sikkert vil innføres til Norge, men at ytterligere opplysninger ikke er tilgjengelige for øyeblikket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.