X-Files tilstander i Silicon Valley

Den tidligere sjefen for milliard-selskapet USWeb har sagt opp sin stilling for å jobbe heltid med å markedsføre sitt kontroversielle syn på UFOer og romvesener.

Joe Firmage, som i en alder av 28 har skapt ikke mindre enn to formuer i Silicon Valley, har sluttet i milliardforetaket han var med å grunnlegge, for å kunne fokusere på det han karakteriserer som den viktigste nyhetshendelsen på 2000 år; menneskets potensielle stevnemøte med romvesenet.

- Over hele verden finnes det beviser på UFOens eksistens. Å fornekte dette er som å gjemme hodet i sanden, sier Firmage i et intervju med Reuters.

Firmage er så overbevist om at tiden er inne til å kringkaste sitt kontroversielle UFO-syn, at han har sagt opp sin stilling i USWeb/CKS, et Internett-markedsførings- og rådgivningsselskap i Silicon Valley. Han vil nå bruke all sin tid på å finne vitenskapelige beviser for sine hypoteser, samt avdekke sannheten om det han mener er en konspirasjon på regjeringsnivå for å gjemme beviser.

- Vi trivialiserer alt! Vi gjør alt til X-Files, sier Firmage, som selv er blitt kalt Silicon valleys Fox Mulder, etter helten i TV-serien.

Med sin dataformue i ryggen, har Firmage søkt å utforske en rekke UFO-teorier. I en av teoriene hevdes det at mange tekniske nyvinninger, slik som halvledere, fiberoptikk og laser, kan spores tilbake til teknologi innhentet fra et romskip som styrtet i Roswell, New Mexico i 1947, og som siden har vært en godt bevart statshemmelighet.

Firmages troverdighet som UFO-forsker er kun overskygget av hans tidligere karriere som dataindustri-entreprenør.

Firmage var 18 år da han startet sitt første selskap, Serius. Selskapet spesialiserte seg på å skrive operativsystem-koder til datamaskiner, og ble solgt til Novell i 1993 for 24 millioner amerikanske dollar. Firmage var visepresident for Novells nettverksstrategi til 1995, da han sluttet for å starte et nytt selskap; USWeb.

Forrige måned fusjonerte dette selskapet med CKS Group, og det nye selskapet er et 2,1 milliarder dollars maktsenter med nesten 2000 ansatte. Kunder av USWeb/CKS er blant andre Apple Computer, Levi Strauss og Harley-Davidson.

Firmage sa nylig at han bestemte seg for å slutte i det nye selskapet - etter å ha tapt sin lederstilling til tidligere Oracle-sjef Robert Shaw - etter konkusjonen om at hans kontroversielle syn på UFOer kunne komme til å skade firmaets troverdighet og rykte.

Shaw bekrefter at Firmages avgang var fullstendig frivillig, og legger til at denne beslutningen viser folket og de ansatte at Firmage alltid setter selskapets interesser først.

Nå forteller Firmage at han vil jobbe fulltid med å markedsføre sitt UFO-syn, som han har summert opp i et 600 siders manifest kalt "The Truth". (Du finner det på Internett ved å følge pekeren i margen til høyre).

I dette arbeidet ser Firmage tilbake på menneskets religions- og samfunnshistorie, og fremover mot det han karakteriserer som det kommende største vitenskapelige gjennombrudd; nemlig seieren over tyngdekraften og muligheten til å reise i rommet.

- Da vil alle våre antakelser og fordommer mot utenomjordiske hypoteser forsvinne, sier Firmage, og spør videre: Hvis vi kan reise til en annen stjerne, hvorfor kan ikke andre gjøre det?

"The Truth" inneholder også nye dokumenter fra en kilde Firmage kaller "the Deep Throat of Cyberspace", som i følge ham selv vil kaste nytt lys over UFOer generelt, og Roswell-hendelsen spesielt. Han hevder å ha funnet notater fra President Truman, og vitenskapsmennene Albert Einstein og Robert Openheimer.

Selv om Firmages kampanje har provosert de fleste av hans Silicon Valley-kollegaer, er han fortsatt fast bestemt på å fortsette arbeidet med å forberede menneskene på verdensrommet, og hva som enn måtte finnes der.

- Historien blir min dommer, avslutter han.

(Kilder: Reuters, Wired News, San Fransisco Chronicle, Mercury News)

Til toppen