Xbox 2 blir ingen ren spillmaskin

Bill Gates letter litt på sløret om selskapets neste utgave av Xbox.

Bill Gates letter litt på sløret om selskapets neste utgave av Xbox.

I et intervju med News.com, fortalte Microsoft-formann Bill Gates om selskapets målsetning for neste generasjon av spillmaskinen Xbox.

- Målet er å gjøre markedet bredere, ha mediefunksjonalitet basert på Windows Media Connect, slik at hvis det er en PC til stede, kobler vi opp mot den. Hele historien med Windows Media Connect, formatene, rettighetsstyringen og de enkle Media Center-menyene for tv, fotografier og musikk, de er felles elementer som vi fører over til alle hjemmeenheter, sier Gates.

Windows Media Connect er Microsofts løsning for å la digitale mediemottakere hente datastrømmer med musikk, video eller fotografier lagret på Windows-PC andre steder i hjemmet. Teknologien er blant annet basert på Universal Plug and Play (UPnP) og HTTP.

- Vi lagde ikke Xbox bare for å lage et tv-spill, vi lagde den for å være en del av vår visjon av den digitale livsstilen, og med den neste generasjonen, vil vi virkelig komme dit.

Gates sier at Xbox i de siste månedene har solgt bedre enn PlayStation 2 i USA. Om dette skyldes det faktum at PlayStation 2 i desember var vanskelig å oppdrive på grunn av etterspørselen, sier Gates ingenting om.

Han lover videre av Xbox 2, eller Xenon, som skal være det interne kodenavnet, vil tilby dataspill for et bredere publikum enn dagens versjon, samtidig som den skal ha tilby bedre muligheter for kommunikasjon, media og tilknytning til andre enheter,

- Samtidig flytter vi oss opp til ting som høyoppløst grafikk og trådløshet, noe som er blitt mulig for oss som følge av gjennombrudd i brikketeknologien, sier Gates.

Maskinvare i Xenon vil være basert på PowerPC-prosessorer fra IBM og grafikkløsning fra ATI. I/O-systemene skal leveres av SiS. Dagens Xbox er derimot en Intel-prosessor og grafikkløsning fra Nvidia.

    Les også:

Noen håndholdt utgave av Xbox vil det derimot ikke komme.

- Vi er ikke i det håndholdte markedet. Vi observerer likevel den intense konkurransen mellom Sony, Nintendo og Nokia. Vårt fokus for mobile spill vil være å få det over på telefoner og bærbare PC-er, men Xbox-teamet fokuserer på den tv-tilkoblede konsollen, sier Gates, som mener at Sonys satsing også på mobile spillenheter gjør at selskapet mister fokus på tv-konsollen, noe som er en fordel for Microsoft.

Omtrent samtidig er det blitt avslørt en patentsøknad fra Microsoft som antas å være knyttet til Xenon. Patentsøknaden gjelder et system og en metode for parallellkjøring av datagenererende oppgaver.

Patentsøknaden er tilgjengelig på denne siden.

Til toppen