Xbox 360-feberen herjer i Norge

I dag ble spillmaskinen Xbox 360 tilgjengelig i norske butikker. Elkjøp har aldri opplevd maken til etterspørsel.

I dag ble spillmaskinen Xbox 360 tilgjengelig i norske butikker. Elkjøp har aldri opplevd maken til etterspørsel.

Mange nordmenn gledet seg til at elektronikkbutikkene åpnet dørene i dag tidlig. I dag kom nemlig Microsoft Xbox 360 i salg. Selskapet er først ute med å tilby en spillmaskin med neste-generasjons teknikk, inkludert støtte for HDTV-oppløsning og mer avanserte prosessorer enn det som er tilgjengelig i dagens PC-er. Konkurrentene, Sony og Nintendo, kommer

Ønsket om å få seg en Xbox 360 må være stort hos mange. Elkjøp melder om at kjeden solgte 2000 maskiner den første timen etter at butikkene åpnet. Utenfor Elkjøp Stormarked på Lørenskog, stod hundre mennesker i kø da butikken åpnet. Flere hadde stått der i flere timer. Det meldes om lignende tilstander fra flere av de andre store varehusene til kjeden. Aldri før har Elkjøp opplevd større rift etter en spillmaskin i Norge.

At mange har vært spesielt interesserte i å kjøpe Xbox 360 hos Elkjøp, skyldes nok at selskapet selger maskinen betydelig billigere enn listeprisen mange nettbutikker har lagt seg på. Grunnmodellen koster 1995 kroner hos Elkjøp, mens fullversjonen koster 2895. Dette skal ifølge Elkjøp være de laveste prisene i hele Norden. Flere av selskapets Xbox 360-kunder skal ha avbestilt maskiner de tidligere har forhåndsbestilt fra blant annet nettbutikker. Prisforskjellen mellom konkurrentene er på opptil 500 kroner.

    Les også:

De to som hadde stått lengst i køen, ble tildelt hver sin gratismaskin.

Salgssjef Thomas Hegerlund forteller at det er kamp om de maskinene som nå er tilgjengelige. Elkjøp håper på å få en ny forsyning med spillmaskiner i neste uke, men Hegerlund tviler på at det vil være nok til å dekke etterspørselen. Elkjøp har derfor begrenset salget til maks én maskin per kunde.

- Jeg oppfordrer alle kunder å møte opp i butikkene for nærmere informasjon om levering framover, avslutter Hegerlund.

Til toppen