Xbox hacker-sperres

Microsoft endrer grunnkonfigurasjonen på spillkonsollen Xbox for å redusere produksjonskostnadene og samtidig gjøre spillboksen vanskeligere å hacke.

Microsoft-talskvinne Molly O'Donnell bekrefter overfor CNET News.com at Xbox nå bygges om. Hun vil ikke fortelle detaljer rundt hvilke endringer som gjøres, men sier endringene primært gjøres for å gi økt sikkerhet. Ifølge O'Donnell har Xbox-produsent Flextronics allerede byttet over til den nye konfigurasjonen ved sin fabrikk i Kina, og utstyrsprodusentens anlegg i Mexico vil gjennomføre endringer snart.

Ombyggingen av Xbox ble først oppdaget i Australia, der Xbox-hackere fant små kretskortendringer som trolig vil gjøre det umulig å bruke mange av dagens mod chips, det vil si løsninger som gjør det mulig å forbigå sikkerhetstiltak som originalt er bygget inn i maskinvaren.

Ifølge CNET News.com tar den nye Xbox-konfigurasjonen også i bruk en ny BIOS-type og fjerner viften som man tidligere måtte ha for å kjøle ned spillkonsollens Nvidia grafikkprosessor.

Til toppen