Xbox-hackere utpresser Microsoft

En gruppe hackere som hevder de kan kjøre Linux på Xbox uten å gjøre endringer i maskinvaren, truer med offentliggjøre teknikken med mindre Microsoft oppfyller et spesielt krav. Teknikken skal også åpne for bruk av piratkopierte spill.

En gruppe hackere som hevder de kan kjøre Linux på Xbox uten å gjøre endringer i maskinvaren, truer med offentliggjøre teknikken med mindre Microsoft oppfyller et spesielt krav. Teknikken skal også åpne for bruk av piratkopierte spill.

Med mindre Microsoft utgir en offisiell oppstartslaster (boot loader) til Xbox for Linux, vil en anonym hackergruppe offentliggjøre hvordan både Linux og piratkopierte spill kan kjøres fra en Xbox-enhet, uten at større modifikasjoner av maskinvaren skal være nødvendige.

digi.no skrev allerede i begynnelsen av april om en metode som skal gjøre det mulig å kjøre Linux på Xbox, men denne krever at brukeren også har James Bond-spillet 007 Agent Under Fire. Metoden hackergruppen truer med å offentliggjøre den 4. juli, skal ikke stille slike krav.

    Les også:

Hackergruppen, som ifølge ZDNet Australia ønsker å være anonym, forteller til nettstedet at den i utgangspunktet ønsker å unngå at Xbox-brukerne får en slik enkel måte å spille piratkopierte spill, men at den likevel vil publisere metoden med mindre Microsoft utgir en "signert" oppstartslaster (boot loader) for Linux.

Til ZDNet Australia sier Michael Muir, innehaveren av den australske modbrikkeleverandøren OzXChip, at utgivelsen av en "offisiell" oppstartslaster for Linux vil være et skritt i riktig retning, selv om det vil utslette mye av markedet for hans selskap.

Muir sier videre at offentliggjøringen av en slik metode som det hackergruppen hevder å kunne tilby, vil være katastrofalt for spillselskapet som forsøker å forhindre piratkopiering.

Ifølge Muir utnytter den nye metoden et sikkerhetshull i programvaren Xbox Dashboard, som er ferdiginstallert på Xbox når den kjøpes. Hvis hackergruppen er sannferdig, skal metoden gjøre det mulig for alle med en anelse teknisk innsikt å skrive over BIOS-en i Xbox-maskinen. Alt som skal til er en liten dråpe loddetinn på kontakten på hovedkortet som gjør BIOS-en skrivbar.

Hvis metoden offentliggjøres den 4. juli, vil Xbox-brukerne kunne laste den ned fra Internett og installere den på Xbox ved hjelp av et minnekort.

Hackergruppen opplyste fredag kveld at Microsoft til da ikke hadde svart på gruppens henvendelser, men selskapets antipiratdivisjon skal være satt på saken.

Til toppen