FORBRUKERTEKNOLOGI

Xbox klar for selvgjorte spill

Microsoft har sluppet en gratis beta av et verktøy som lar deg lage dine egne Xbox-spill.

31. aug. 2006 - 07:35

For to uker siden lovet Microsoft at de ville legge ut en gratis prøveversjon av et utviklingsverktøy beregnet på å la amatører programmere sine egne spill til Xbox og PC. I går kveld ble XNA Game Studio Express lagt ut til nedlasting på Microsoft Game Technologies Center.

    Les også:

Det heter i meldingen fra Microsoft at spill laget på en Windows-PC kan overføres til Xbox fra rundt jul. Denne overføringen er imidlertid ikke gratis. Den styres gjennom en abonnementsordning som koster 99 dollar per år, eller 49 dollar for en fire måneders forsøksperiode beregnet på nybegynnere.

Over 100 utdanningsinstitusjoner har bedt Microsoft om å få innlemmet XNA Game Studio Express i sine fagplaner.

En utdanningsinstitusjon i Microsofts hjemby Richmond i delstaten Washington, DigiPen Institute of Technology, skal lansere et prosjekt – ProjectFUN – beregnet på å gjøre spillutvikling tilgjengelig for ungdom i alderen 10 til 16 år. Prosjektet bygger på XNA Game Studio Express, og vil starte med arbeidsgrupper fra neste sommer.

En endelig utgave av XNA Game Studio Express er varslet til jul. Samtidig med lanseringen skal det opprettes en egen XNA Creators Club for å organisere distribusjon av spill utviklet med verktøyet. I løpet av våren 2007 kommer XNA Game Studio Professional.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.